(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Red Velvet muffiny, Halloween muffiny
Potřebné ingredience
Red Velvet s mascarpone, perníkovo-jablečné mufinny s nutelou, zdobení smartflex velvet
Postup přípravy
Perníkovo jablečné muffinky jsou podle receptu, který mám v albu u muffinek s Angry Birds
Vkládám recept na Red Velvet, který jsem si po několika pokusech upravila podle sebe. V původním americkém receptu se na závěr přidává smíchaná soda s octem, aby se těsto nakypřilo a také, aby kakao zoxidovalo a změnilo hnědou barvu do červena a korpus byl opravdu červený a ne hnědý. Jejich kakao je trochu jiné, naše (resp. kvalitní holandské kakao) takto nereaguje, barvu nemění a po použití směsi sody a octa měl korpus tendenci se zdrcnout. Tady je moje verze:
150 g moučkového cukru utřeme se 120 g změklého másla. Pak přišleháme dvě celá vejce a lžičku vanilkového aroma. Vedle v hrnečku smícháme 240 ml podmáslí s červeným barvivem. Používám gelovou barvu (jednu čajovou lžičku). V misce promícháme 250 g hladké mouky, špetku soli, polovinu prášku do pečiva a polévkovou lžíci kakaa. K základu přidáváme střídavě mouku a přiléváme podmáslí a šleháme. Vzniklou hmotou naplníme košíčky (nebo dortový korpus) a pečeme v troubě na 170°C do doby, než se těsto nelepí na špejli.
Na krém z mascarpone smícháme 250 g mascarpone s dvěma vanilkovými cukry, přidáme 250 ml dotuha ušlehané šlehačky a pak stříkáme trezírovací špičkou na vychladlé muffiny. Jednu muffinu rozrobíme a drtí posypeme vršek.
Vkládám recept na Red Velvet, který jsem si po několika pokusech upravila podle sebe. V původním americkém receptu se na závěr přidává smíchaná soda s octem, aby se těsto nakypřilo a také, aby kakao zoxidovalo a změnilo hnědou barvu do červena a korpus byl opravdu červený a ne hnědý. Jejich kakao je trochu jiné, naše (resp. kvalitní holandské kakao) takto nereaguje, barvu nemění a po použití směsi sody a octa měl korpus tendenci se zdrcnout. Tady je moje verze:
150 g moučkového cukru utřeme se 120 g změklého másla. Pak přišleháme dvě celá vejce a lžičku vanilkového aroma. Vedle v hrnečku smícháme 240 ml podmáslí s červeným barvivem. Používám gelovou barvu (jednu čajovou lžičku). V misce promícháme 250 g hladké mouky, špetku soli, polovinu prášku do pečiva a polévkovou lžíci kakaa. K základu přidáváme střídavě mouku a přiléváme podmáslí a šleháme. Vzniklou hmotou naplníme košíčky (nebo dortový korpus) a pečeme v troubě na 170°C do doby, než se těsto nelepí na špejli.
Na krém z mascarpone smícháme 250 g mascarpone s dvěma vanilkovými cukry, přidáme 250 ml dotuha ušlehané šlehačky a pak stříkáme trezírovací špičkou na vychladlé muffiny. Jednu muffinu rozrobíme a drtí posypeme vršek.
*
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
3. 11. 2014, 8:37