(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jemná zelná polévka z francouzké kuchyně
Potřebné ingredience
500g kysaného zelí, 2 středně velké brambory,40g slaniny. 2 frankfurtské párky,30g sušených hub,4 lžíce smetany ke šlehání,2 vrchovaté lžíce strouhaného sýra, zelenou petrželku,1 bobkový list,3 kuličky jalovce ,sůl ,pepř, špetka cukru
Postup přípravy
Zelí scedíme ,pokrájíme, dáme do hrnce, přidáme očištěné a na kousky nakrájené brambory, podrcené houby, na kostičky nakrájenou slaninu ,kuličky jalovce, bobkový list, osolíme , opepříme . Zalijeme 1 a 1/4 litru vody a uvaříme do měkka. Pak vyjmeme bobkový list a jalovčinky a polévku rozmixujeme. Vložíme na kolečka nakrájené párky a ještě povaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme cukrem a dosolíme. Na talíři polévku posypeme kopečkem strouhaného sýra a posypeme zelenou petrželkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé