Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Carpaccio z červené řepy

0.0
Carpaccio z červené řepy

Potřebné ingredience

1 středně velká červená řepa palice česneku lžíce hrubozrnné soli lžíce olivového oleje lžíce balzamikového octa barevný pepř čerstvě mletý z mlýnku snítka tymiánu ( nemusí být ) 100 gr sýru feta nebo balkánského sýru hrst rukolových lístků Na zálivku: 2 lžíce tekutého medu šťáva z půlky limetky 2 lžíce olivového nebo citronového oleje sůl, čerstvě mletý pepř Na karamelizovanou cibuli: lžíce olivového leje červená cibule sůl lžíce krupicového cukru lžíce balzamikového octa A ještě silnostěnný alobal

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme řepu:
Pod tekoucí vodou ji řádně vydrbeme kartáčem, neloupeme, osušíme.
Na dostatečně velký alobal nasypeme sůl, dáme na ni řepu, přihodíme stroužky neloupaného, ale napůl překrájeného česneku, přidáme olej, ocet, pepř a alobal hermeticky uzavřeme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. ( horkovzduch ) a pečeme cca hodinu. Ihned propícháme, aby vyšla pára, oloupeme a necháme zcela vychladnout.
Připravíme si karamelizovanou cibuli: na pánev dáme olej, necháme jej rozpálit a přihodíme na osminky nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovata, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až nám cibule začne karamelově vonět, trochu osolíme a přidáme ocet. Prohodíme na pánvi a ocet necháme odpařit.
Teď si připravíme zálivku: vyšleháme všechny suroviny, které jsou do ní určeny.
A můžeme servírovat: řepu si nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na talíř, pohážeme rukolou, fetou ( balkánem ) a doprostřed talíře umístíme karamelizovanou cibuli.
Celé to přelejeme zálivkou, můžeme dosolit, event. opepřit barevným, čerstvě drceným pepřem.
Je to opravdu vynikající recept, zkusila jsem na narozky a sklidila úspěch.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

keltka 4. 4. 2017, 13:25
Výborné (Y) (Y) (Y) (Y) Dělám už jen podle vašeho receptu (F) (F) (F)
skalapanagia 29. 10. 2014, 16:14
Toto jedlo som jedla na návšteve, veľmi mi chutilo, odporúčam! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
adaji 6. 11. 2014, 9:24
@skalapanagia také jsem ho jedla na návštěvě,ale z vařené řepy.... pečená je chutnější, proto doporučuji tento mnou vyzkoušený receptík (D)
skalapanagia 9. 11. 2014, 10:18
@adaji Určite vyskúšam, (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie