(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Červená řepa
Potřebné ingredience
5 kg červené řepy, 5 kg zelí, 1 kg cibule, 1 polévková lžíce kmínu, 6 polévkových lžic soli.... Nálev: 800-900 g cukru, 3 litry vody, 1 litr octu
Postup přípravy
Červenou řepu uvaříme a pak nastrouháme, zelí si nakrájíme syrové a cibulku na drobno.. Přidáme sůl a kmín a vše pořádně promícháme.. Nálev uvedeme k varu a vaříme asi 10 minut.. Pak jím zalijeme připravenou smíchanou řepu a zamícháme.. Dáváme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 80-90°C. Pozn.: Lepší je zpracovávat po půl dávkách.. Půl dávky je asi 20 malých sklenic ;)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé