Čokoládové řezy s mascarpone
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička instantní kávy, 1 vrchovatá PL kakaa. Vrstva 1: balíček Club sušenek (140 g), 1 čokoládová poleva tmavá (100 g), 1 vrchovatá PL Nutelly. Vrstva 2: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 100 g čokolády na vaření, 3 PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání, 3 želatinové plátky. Vrstva 3: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 2 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 50 g hořké čokolády. Dále: rybízová marmeláda.
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme v sáčku, smícháme s rozpuštěnou čokoládovou polevou a Nutellou, natřeme na korpus a necháme ztuhnout.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a slabým pramínkem ji za stálého šlehání vléváme do tvarohu. Ušleháme smetanu, šlehačku lehce zamícháme do krému. Želatinu namočíme do několika lžic studené vody, po 10 minutách ji zahřejeme a rozpuštěnou vmícháme do krému. Krém natřeme na sušenky, zarovnáme a necháme ztuhnout.
Ze smetany odlijeme asi 50 ml, tuto smetanu zahřejeme k bodu varu, odstavíme a vmícháme na kostičky nalámanou čokoládu. Rozmícháme do hladka.
Zbývajících 200 ml smetany smícháme s mascarpone, cukrem a vanilkovým cukrem. Vyšleháme do hladkého krému (tuhosti šlehačky), natřeme na čokoládový krém, uhladíme. Ihned polijeme smetanovou čokoládou a promícháme. Necháme ztuhnout do druhého dne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé