Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Náše oblíbené, rychlé papáníčko ( večeřě i oběd)

0.0
Náše oblíbené, rychlé papáníčko ( večeřě i oběd)

Potřebné ingredience

brambory, tvaroh jaký koliv ( ve vaničce, pozlátku). mléko, sůl

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme, mezitím si nakrájíme oloupené brambory na kolečka. Vymastím plech tence sádlem ( když mají moc vody nebo mastného, pak nejsou tak křupavé, alej jen blátivé) a naklademe brambory a dáme do trouby péct. Pečeme do zlatova, jsou pak křupavé jako hranolky. Tvaroh si dáme do misky, rozředíme trošku mlékem a osolíme podle chuti. U nás doma to máme každou chvíli, skoro stejně dobré jako hranolky s tatarkou :), je to levné a zdravé papáníčko. Rádi k tomu pijeme mléko nebo dělám salát z okurek, salátu a zaleju ho kefírem a trošku dosolím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

danima3 25. 5. 2008, 19:05
tohle je naprosto dokonalá dobrůtka .. já ještě namáčím do řeckého tzatziky - umixovat tvaroh + česnek + trocha šlehačky + nastrouh. a vymačkanou salátovou okurku a sůl dle chuti (zajic) (Y)
aweii 26. 5. 2008, 8:07
@danima3 to máte pravdu (zajic) dnes budu dělat, děkuji za tip určitě zkusím nějak po novu (Y) (Y) hezký den (child1) (hello)
helulka 23. 5. 2008, 14:17
Mňňňááám... (zajic) Také to máme rádi. Přidávám česnek buď do tvarohu nebo rovnou smíchám brambůrky s česnekovým olejem .. A to jsou pak boule za ušima .Nebo dělám variantu s tvrdým tvarohem smíchaným půl na půl s balkámen, navrším na brambory , na to máslíčko (kostka) ... taky bašta.
aweii 24. 5. 2008, 18:41
@helulka To máte pravdu, je to dobrůtka u nás to máme docela často. A jde to kombinovat různě. S tím sýrem jsem to ještě nezkoušela děkuji za tip. Určitě zkusím. Akorát přítel na to moc není a vždycky říká " už zase ty brambory s jogurtem " :-D jinak tomu neřekne. To se vždycky nasměju :-D. Hezký večer (hello) (child1)
Zrušený účet 22. 5. 2008, 19:05
Tohle dělávala už moje mamka, když jsme byli děti. A když byla čerstvá pažitka, tak ji do toho tvarohu taky dala, nebo tam dala česnek. Fakt bašta (L)
aweii 23. 5. 2008, 14:13
@ to jo taky to tak děláme, nebo ještě pokořením, očesněkuju brambory a to je taky (zajic) (L)
daevid 22. 5. 2008, 16:27
vyzkouším dnes k večeři nikdy jsem to nedělala tak uvidím (flower)
aweii 22. 5. 2008, 18:56
@daevid zkuste u nás to máme moc rádi a máme to skoro každý týden, pak dejte vědět jak chutnalo (Y) papa (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie