(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
ŠVESTKŮV KOLÁČ ŠVESTKOVÝ
Potřebné ingredience
1 sklenice polohrubé mouky, 1 sklenice hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 sklenice cukru písek, 1/2 sklenice oleje, 1 sklenice kyselého mléko ( já dávám acidofilní ), 1 vejce, rozpůlené a vypeckované švestky ( hodně )
Na žmolenku: 1/2 kostky změklého másla, 20 dkg hrubé mouky, 2-3 lžíce cukru.
Postup přípravy
Polohrubou mouku, hrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko a vejce smícháme dohromady a těsto podobné krupicové kaši rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe švestkami, hustě posypeme žmolenkou ( nahoře je uvedena 1 dávka, ale pro žmolenko-žrouty je lepší udělat dvojitou dávku ) a pečeme v předehřáté troubě cca. 1 hodinu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hella22
(upraveno)
13. 1. 2009, 15:10
Maminky, tento koláč vyzkoušejte - je ohromně dobrý. Chutná jako kynutý a není pracný. Švestků se jmenuje proto, že ho pečou v hospůdce majitelů Švestkových a tam jde na dračku.
pavlinice
(upraveno)
31. 12. 2006, 14:54
Nic proti vašemu receptu,taky si ráda vymýšlím svoje a dokážu si rovnou představit konečný výsledek i bez pečení.Neslyšela jste někdy o žmolence z hladké mouky místo hrubé a co k tomu ještě přidat vanilkoví cukr? Do těsta by myslím taky bylo lepší místo té sklenice hrubé mouky dát raději hladkou. Taky špetka sole nikdy není na škodu.
Misule78
(upraveno)
31. 12. 2006, 17:46
@pavlinice
Já většinou z polohrubé,ale když není radši sáhnu po hrubé.Z hladké jsem v životě nedělala a popravdě ani neslyšela...
bubík4
(upraveno)
31. 12. 2006, 15:10
@pavlinice
Drobenku taky dělám z hrubé mouky