(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
HOUBELEC aneb houbový nákyp se sýrem
Potřebné ingredience
Smaženice z hub (máslo, cibulka, houby, sůl, kmín - ale bez vajec !! ), je celkem jedno kolik, prostě aby to ve vrstvě pokrylo pekáček, vařené brambory, 250 ml 30% sladké smetany, 300g tvrd. sýra (dávám 30% eidam, už tak je to se smetanou kalorické), 3 vejce, strouhanka na vysypání pekáčku.
Postup přípravy
Brambory uvaříme slupce podle počtu strávníků. Připravíme klasickou smaženici z čerstvých nebo mražených hub, ale bez vajec a necháme ochladnout. Na zalití rozšlehat 3 vejce, přidat smetanu a hrubě strouh. sýr - nesolit, sýr je slaný dost. Pekáč vymazat a vysypat strouhankou, na dno urovnat vařené a osolené brambory, lepší jsou kostičky, vejce se sýrem mezi ně lépe pronikne. Na to navrstvit připravené houby a zalít vejci se smetanou a sýrem. Měchačkou malinko nadzvednout, udělat jakoby díry až ke dnu, aby tam vejce mohlo natéct. Pécti do zlatova cca 45 min. na 180 st., sýr se smetanou krásně vyběhne (pak tedy většinou zase spadne), ale to neva, je to opravdu perfektní celkem rychlá ňamka, vyzkoušejte:-)
potřebné suroviny
do vymazaného a vysypaného pekáčku na dno brambory
na brambory houby
rozšlehat vejce, přimíchat smetanu + strouh. sýr
zalít
takhle se to zvedá v troubě
upečeno hotovo
zbytek, který zbyl k vyfocení, než jsem nakoupila
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé