ZAVAŘENINOVÉ CUKROVÍ nepečené
Potřebné ingredience
100g loupaných mandlí, 225g mouč. cukru, 1 lžíce pomerančové nebo citronové šťávy, 2 lžíce kandované citrusové kůry, 2 lžíce šípkové nebo rybízové zavařeniny, na špičku nože skořice, namleté piškoty na zahuštění, marcipán na ozdobu
Postup přípravy
Mandle nastrouhat /namlít/, kandovanou kůru nasekat nadrobno, toto zpracujeme se skořicí, cukrem, zavařeninou a se šťávou do hmoty tužžší konzistence, tak aby se dala rozválet /případně zahustit piškoty/. Dát na chvíli ztuhnout do lednice. Hmotu rozválet na vále podsypaným mouč. cukrem na plát silný cca 3mm. Vykrajovat různé tvarya z vyváleného marcipánu vykrájet stejné tvary menší velikosti, slepit pomocí zavařeniny. Můžeme zdobit cukrářskými perličkami nebo jiným zdobením. Nechat zaschnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé