(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Langoše ze zakysané smetany

Potřebné ingredience
Na 8-10 placek:800 g hladké mouky,2 vejce,1 kelímek zakysané smetany (180g),1 čajovou lžičku soli,250 ml vlažného mléka,1 čajová lžička krystal. cukru, 1 kostka droždí, olej na pečení.Na potření, kečup , prolisovaný česnek strouhaný sýr
kdo má rád sladké potře si džemem
Postup přípravy
V troše vlažného mléka rozmícháme lžičku cukru, lžičku hl. mouky a droždí a necháme vykynout. Mouku prosejeme do mísy ,přidáme sůl. Vejce rozšleháme ve zbytku mléka vmícháme do nich zakysanou smetanu-směs zapracujeme do mouky, přidáme vykynutý kvásek a vše vypracujeme v pružné těsto, které dáme kynout na 5 hodin do chladničky.(přikryjeme igelitovým sáčkem).Pak si na pomoučeném válu ,vyválíme těsto a vykrajujeme kolečka.(já vykrajuji pomocí dezertního talířku).Na pánev dáme trochu oleje -vykrojenou placku ještě trochu vytáhneme -do velikosti dna pánve( nebo podle velkého mělkého talíře) a z obou stran opékáme. Hotové potřeme kečupem, česnekem a posypeme nastrouhaným sýrem. S dobrým čajem je to výborná večeře.Z těsta máme 8 až 10 langošů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
12. 7. 2017, 11:56


nahlásit

Gabrielle
(upraveno)
2. 1. 2017, 14:16
Dělala jsem vícekrát, těsto vynikající
, se zakysanou smetanou nebo s jogurtem jsou langoše měkké. Opravdu doporučuji




nahlásit

Veerrunka
(upraveno)
13. 11. 2016, 19:43
Dnes jsem dělala a jsou výborné
dělala jsem v pekárně a bez problémů




nahlásit

cherrycake
(upraveno)
13. 10. 2014, 8:47
Y

nahlásit