(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Carpaccio z červené řepy
Potřebné ingredience
2–3 červené řepy o velikosti tenisáku 100 ml olivového oleje 2 lžíce květového medu (ne lesního) 1 lžíce krupicového cukru 2 lžíce vinného octa 3 lžíce dobrého pomerančového džusu tymián, sůl, pepř 1 lžíce sójové omáčky 3cm kousek čerstvého zázvoru 150 g čerstvého kozího sýra hrst piniových semínek
Postup přípravy
1 Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.
2 Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.
3 Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.
2 Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.
3 Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé