(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Boršč od Galiny z Ukrajiny
Potřebné ingredience
Vepřová žebra nebo něco jiného na vývar, 2 velké řepy, cibule, velká mrkev, 1 velké rajče, 1 polévková lžíce rajského protlaku, 4-5 brambor, čerstvé zelí asi 1/4-1/2 hlávky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, bobkový list, petrželka
Postup přípravy
Den předem si uvaříme vývar z žeber a v jiném hrnci řepu.
Druhý den začneme základem - na oleji osmahneme cibuli, přidáme velkou nastrouhanou mrkev a chvíli dusíme, poté přidáme oloupané a na kousky nakrájené rajče a opět podusíme, nakonec přidáme rajský protlak a ještě chvíli dusíme.
Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené brambory, když jsou měkké přidáme nakrouhané zelí, když je zelí měkké přidáme nastrouhanou řepu a základ, který jsme si předem připravili.
Necháme přejít varem, osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a bobkový list -ten těsně před koncem spolu s petrželku (před podáváním ho vyndáme)
Na talíři ještě ozdobíme zakysanou smetanou.
Množství surovin je pouze orientační, z tohoto množství jsou cca 4 litry polévky.
Druhý den začneme základem - na oleji osmahneme cibuli, přidáme velkou nastrouhanou mrkev a chvíli dusíme, poté přidáme oloupané a na kousky nakrájené rajče a opět podusíme, nakonec přidáme rajský protlak a ještě chvíli dusíme.
Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené brambory, když jsou měkké přidáme nakrouhané zelí, když je zelí měkké přidáme nastrouhanou řepu a základ, který jsme si předem připravili.
Necháme přejít varem, osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a bobkový list -ten těsně před koncem spolu s petrželku (před podáváním ho vyndáme)
Na talíři ještě ozdobíme zakysanou smetanou.
Množství surovin je pouze orientační, z tohoto množství jsou cca 4 litry polévky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Quick lizard
(upraveno)
23. 7. 2010, 15:33
Verčo, tak jsem konečně zkusila tvůj boršč je mňamózní , kluci se po něm jen olizovali . díky za recept