Buchty z remosky
Potřebné ingredience
300g hladké mouky; 1 vejce; 40g tuku - dávám sádlo; 40g cukru; 15g droždí; 200ml mléka; šp. soli; tuk na vymazání - dávám sádlo
Postup přípravy
Zvládnou i nepečící typy :-) jako já...
Kvásek:
v 1dcl mléka rozděláme lžíci cukru a lžíci hladké mouky, přidáme droždí, necháme vzejít
Těsto:
do mouky dáme utřené vejce s cukrem, přidáme mléko s rozpuštěným tukem a kvásek
vypracujeme těsto a necháme kynout
vyválíme a vykrajujeme kolečka
plníme tvarohem, mákem, povidly a dokonce i čokoládou (2 kostičky na buchtu)
skládáme od kraje remosky a promazáváme tukem
pečeme cca 25 minut
Postřehy:
někdy dávám víc mouky, a i sádla bych dala víc - mám je radši takové mastnější
kolečka vykrajuji skleničkou
skládám jakoby na výšku, protože tohle množství je na remosku celkem hodně
nevím jak dlouho a na kolik se pečou v troubě, to ještě budu muset vyzkoušet (dle tchýně "nejdřív na míň , ke konci na víc" už nikdy!, s buchtama jsem další den mohla vraždit; mamka radila "na začátku víc a pak dopéct namíň"....)
Tak hodně štěští!
Kvásek:
v 1dcl mléka rozděláme lžíci cukru a lžíci hladké mouky, přidáme droždí, necháme vzejít
Těsto:
do mouky dáme utřené vejce s cukrem, přidáme mléko s rozpuštěným tukem a kvásek
vypracujeme těsto a necháme kynout
vyválíme a vykrajujeme kolečka
plníme tvarohem, mákem, povidly a dokonce i čokoládou (2 kostičky na buchtu)
skládáme od kraje remosky a promazáváme tukem
pečeme cca 25 minut
Postřehy:
někdy dávám víc mouky, a i sádla bych dala víc - mám je radši takové mastnější
kolečka vykrajuji skleničkou
skládám jakoby na výšku, protože tohle množství je na remosku celkem hodně
nevím jak dlouho a na kolik se pečou v troubě, to ještě budu muset vyzkoušet (dle tchýně "nejdřív na míň , ke konci na víc" už nikdy!, s buchtama jsem další den mohla vraždit; mamka radila "na začátku víc a pak dopéct namíň"....)
Tak hodně štěští!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé