(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Preclíky

Potřebné ingredience
250ml mléka, 13g droždí, 500g hladké mouky, 1/2 - 3/4 lžičky soli, 50g oleje, 1 malé vejce, 10 - 15g cukru. Hrubá sůl nebo kmín na posypání
Postup přípravy
Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, poté zaděláme vláčné těsto. Nenecháváme kynout a hned motáme preclíky. Preclíky dáme do vroucí vody a necháme je "povařit" asi 10s (vyplavou). Dáme na plech s pečícím papírem, posypeme solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 - 230C asi 15 - 20min.

...

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Zazinka
(upraveno)
4. 10. 2014, 14:36
dnes jsem zkusila vaše preclíky a jsou moc dobré děkuji za recept

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
2. 10. 2014, 21:55





nahlásit

Ninouš
(upraveno)
2. 10. 2014, 9:02
Dobrý den Mariko, Váš recept mě velice zaujal,tak jsem se do něho s chutí pustila.
Bohužel mě v pekárně čekalo velké překvapení v podobě velmi tekutého těsta.
Nemá tam být více mouky?Jinak cukr máte v receptu napsán 2x.Nebude to moc sladké?
Jinak děkuji za odpověď,kde jsem udělala chybu,ráda bych recept ještě jednou zkusila.




nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
3. 10. 2014, 7:44
@Ninouš
Dobrý den, děkuji za upozornění, vše jsem již opravila...

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
1. 10. 2014, 17:20

nahlásit

JarkaH
(upraveno)
1. 10. 2014, 15:22
Ty vypadají úúúžasně. Cukr moučkový? Nikdy totiž nevím, jestli funguje stejěn krystal jako moučka a svádím pak na "špatný cukr" moje kuchařské neúspěchy, děkuji

nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
2. 10. 2014, 7:29
@JarkaH
Já téměř vždy používám krupici... Myslím, že je to jedno

nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
2. 10. 2014, 7:29
@JarkaH
Já téměř vždy používám krupici... Myslím, že je to jedno

nahlásit
ukuk
(upraveno)
1. 10. 2014, 8:21
dobrý den,Mariko prosím pěkně ,proč se preclíky dávají do vařící vody a pak až péct.Zkusím je, láká mě to,když s ptám v prodejně,co znamená louhované těsto napsané u preclíků,tak prodavačka krčí rameny.Moc děkuju chci je zkusit už dlouho chodím kolem nich v prodejně,ale louhované těsto -označení se mi u preclíků nelíbí v prodejně



nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
1. 10. 2014, 15:05
@ukuk
Tyto preclíky se povaří z důvodu lesku a křupavějšího povrchu. Také lépe drží tvar v troubě při pečení. S louhovaným pečivem nemají nic společného... Louhované pečivo se namáčí ve slabém roztoku hydroxidu sodného (louhu) - asi 3 - 4%, který se při pečení mění na sodu.
nahlásit