(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Řízky v jogurtu-děkuji OLZE

Potřebné ingredience
1 kelímekvelký bílý jogurt 1 špetkapepř 1 stroužekčesnek prolisovaný 2 ksvejce 8 kskuřecí prsní řízek koření dle vlastní chuti 1 špetkasůl
Postup přípravy
Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidal i pálivé grilovací koření. Pak maso v marinádě uložíme v uzavíratelné nádobě v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravil jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její suchost nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po jogurtové úpravě šťavnaté, výborné.
Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravil jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její suchost nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po jogurtové úpravě šťavnaté, výborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
20. 9. 2014, 20:31



nahlásit

evicela
(upraveno)
19. 9. 2014, 12:08
já dělám- 2 celá vejce, asi dl oleje, dvě velké lžíce jogurtu, dvě lžíce kečupu, lžíce hořčice, tři stroužky česneku, jedna malá nadrobno cibulka, sůl, pepř dle chuti, rozmíchat a plátky masa naložitt nejlépe na dva tři dny, potom smažit

nahlásit
Timejka
(upraveno)
19. 9. 2014, 11:16
jogurt dobře zkřehčuje, podobný efekt má i hořčice nebo olej s česnekem

nahlásit