(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Kynuté kornouty se zeleninovým salátem
Potřebné ingredience
Na kornouty: 250 ml vlažné vody 3 lžíce másla (rozpustit) 21 g čerstvého droždí (půl kostky) nebo balíček instaního droždí (7g) 500 g polohrubé mouky 10 g cukru 10g soli Rajčatový salát: rajčata, eidam, šunka, vejce, jogurt , trošku majonézy, sůl, pepř
Postup přípravy
Strašně jednoduché, viděla jsem jako inspiraci někde na FB, bez receptu, tak jsem to zkusila podle svých osvědčených receptů. Uděláme těsto v pekárně, prvně tekuté přísady, potom sypké. Po vykynutí namotáme na kornouty, potřeme vejcem, posypeme semínky a upečeme na 170 stupňů.
Po vychladnutí naplníme zeleninovám salátem.
Všichni doma chválili, tak snad bude chutnat i Vám.
Po vychladnutí naplníme zeleninovám salátem.
Všichni doma chválili, tak snad bude chutnat i Vám.
Nejprve umotáme kornouty. Udělala jsem z papíru, obalila alobalem a potřela olejem.
Uválela jsem si "hady" a namotala na kornouty, potřela vejcem a posypala semínky.
Po upečení :-)
Nakonec jsem naplnila salátem :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikanass
(upraveno)
15. 10. 2014, 21:00
krasajda
(upraveno)
12. 9. 2014, 20:56
capice123
(upraveno)
11. 9. 2014, 20:09
šikovná Vypadá to lákavě, zkusím, jen nevím, jak kornouty dopadnou...
hanulina77
(upraveno)
11. 9. 2014, 20:22
@capice123
Děkuji, ale šikovnosti netřeba, jde to dobře