(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Mleté šišky z krůtího masa se smetanovými žampióny
Potřebné ingredience
500gr mletého krůtího masa, 200g žampiónů,1 větší cibule,1 menší červená cibule, 3 str.česneku,1 vejce, strouhanka , polohrubá mouka,250 ml zakysané smetany,1 lžička plnotučné hořčice ,plej , drcený kmín, mletý pepř, sůl, nasekaná petrželka
Postup přípravy
Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme na oleji-necháme prochladnout. Do mísy si dáme mleté maso, přidáme vejce, prochladlou cibuli ,nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, pepř a sůl a zahustíme strouhankou-vymícháme hustou směs a necháme v chladničce hodinu rozležet.
Z těstíčka pak tvarujeme větší šišky , trochu obalíme v polohr . mouce a ze všech stran pozvolna osmažíme na oleji , aby se maso propeklo. Pak je vyndáme, ve výpeku osmažíme nakrájenou červenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme špetkou drceného kmínu a podusíme do měkka. Osolíme přidáme zakysanou smetanu a hořčici a prohřejeme -již nevaříme aby se smetana nesrazila.
Touto omáčkou přeléváme šišky a podáváme z americkým bramborem.
Z těstíčka pak tvarujeme větší šišky , trochu obalíme v polohr . mouce a ze všech stran pozvolna osmažíme na oleji , aby se maso propeklo. Pak je vyndáme, ve výpeku osmažíme nakrájenou červenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme špetkou drceného kmínu a podusíme do měkka. Osolíme přidáme zakysanou smetanu a hořčici a prohřejeme -již nevaříme aby se smetana nesrazila.
Touto omáčkou přeléváme šišky a podáváme z americkým bramborem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé