(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jáhlový nákyp s meruňkami
Potřebné ingredience
40dkg jáhel (sáček má 500g-zbyte používám jako zavářku do polévky),15 dkg másla,2 vejce,20 dkg krystal. cukru,1 l mléka, hrst rozinek,1 vanilkový cukr, hrst strouhanky , mletá skořice, sůl, ,50 dkg meruněk (může být i cezený kompot)
Postup přípravy
Jáhli properme vařící vodou2x.Z mléka jáhel a špetky soli uvaříme hustou kaši-necháme ji vychladnout . Utřeme polovinu másla(asi 7 dkg) s cukrem , vanilkovým cukrem a 2 žloutky. Smícháme s vychladlou kaší a přidáme rozinky. Zapékací misku ( pekáček ) ,vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, na dno rozetřeme polovinu kaše, poklademe rozpůlenými meruňkami(já mám raději ty kompotové)-posypeme je skořicí a poklademe druhou polovinou kaše. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a zapečeme. Pak vyšleháme ze 2 bílků sníh rozetřeme na povrch a dopečeme dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Werďula
(upraveno)
13. 9. 2014, 22:10
Moc dobrý.