(recept
si oblíbilo 257 návštěvníků)
Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience
Vláčný koláč ze dvou druhů těst, proložený vrstvou tvarohu a strouhaných jablek.
Postup přípravy
Tmavé spodní těsto:
400g hladké mouky
150g tuku (máslo, Hera)
100g moučkového cukru
2 pol. lžíce kakaa (vrchovaté)
1 sáček prášku do pečiva
8 lžic vody
1 vejce
Tvarohová vrstva:
2 tvarohy (jedno jaké)
100ml mléka
2 pol. lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Jablečná vrstva:
8-10 ks nahrubo nastrouhaných jablek
2 pol. lžíce cukru
1 skořicový cukr (ev. ještě navíc skořice na lepší chuť)
rozinky (nemusí být)
Vrchní světlé těsto:
200g polohrubé mouky
200g cukru krupice
1 sáček prášku do pečiva
150ml vody
100ml oleje
2 vejce
Tmavé spodní těsto - smícháme sypké přísady, potom přidáme i ty ostatní tekuté. Vypracujeme rukou vláčné těsto, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vymačkáme ho až do krajů (buď pomocí malého válečku nebo klasickým velkým válečkem, když si papír i s těstem vyndáme zpět na linku a vyválíme dle tvaru dna plechu a po vyválení vrátíme zpět na plech a ještě okraje dotvarujeme)
Tvarohová vrstva - tvarohy vyšleháme dohladka s mlékem a cukrem, opatrně nalijeme na tmavé těsto.
Jablečná vrstva - nahrubo nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí. Kdo má rád, přidá i rozinky. Jablečnou vrstvu rovnoměrně rozprostřeme na tvaroh.
Vrchní světlé těsto - smícháme mouku s práškem do pečiva a s cukrem, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme pěnivé těsto, které rovnoměrně rozlijeme po jablečné vrstvě.
Pečeme cca na 180°C, dokud nezrůžoví horní vrstva.
Dobrou chuť!
400g hladké mouky
150g tuku (máslo, Hera)
100g moučkového cukru
2 pol. lžíce kakaa (vrchovaté)
1 sáček prášku do pečiva
8 lžic vody
1 vejce
Tvarohová vrstva:
2 tvarohy (jedno jaké)
100ml mléka
2 pol. lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Jablečná vrstva:
8-10 ks nahrubo nastrouhaných jablek
2 pol. lžíce cukru
1 skořicový cukr (ev. ještě navíc skořice na lepší chuť)
rozinky (nemusí být)
Vrchní světlé těsto:
200g polohrubé mouky
200g cukru krupice
1 sáček prášku do pečiva
150ml vody
100ml oleje
2 vejce
Tmavé spodní těsto - smícháme sypké přísady, potom přidáme i ty ostatní tekuté. Vypracujeme rukou vláčné těsto, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vymačkáme ho až do krajů (buď pomocí malého válečku nebo klasickým velkým válečkem, když si papír i s těstem vyndáme zpět na linku a vyválíme dle tvaru dna plechu a po vyválení vrátíme zpět na plech a ještě okraje dotvarujeme)
Tvarohová vrstva - tvarohy vyšleháme dohladka s mlékem a cukrem, opatrně nalijeme na tmavé těsto.
Jablečná vrstva - nahrubo nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí. Kdo má rád, přidá i rozinky. Jablečnou vrstvu rovnoměrně rozprostřeme na tvaroh.
Vrchní světlé těsto - smícháme mouku s práškem do pečiva a s cukrem, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme pěnivé těsto, které rovnoměrně rozlijeme po jablečné vrstvě.
Pečeme cca na 180°C, dokud nezrůžoví horní vrstva.
Dobrou chuť!

upečeno

a začíná se krájet a mizet...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jananovazak
(upraveno)
12. 3. 2019, 18:55



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
27. 3. 2019, 11:50
@jananovazak

nahlásit
jituneli
(upraveno)
10. 3. 2019, 20:40
Děkuju za recept, pochutnali jsme si celá rodinka
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
12. 3. 2019, 14:10
@jituneli
Jitko, díky, jsem ráda, že chutnalo.

nahlásit

Leňáček
(upraveno)
10. 6. 2016, 12:40
Ivanko, moc děkuji za super recept
Také jsem vyzkoušela a je super mňamózní, všem moc chutnal
Všichni se těší, až jej zase upeču





nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 6. 2016, 19:50
@Leňáček
Lenko, díky za vyzkoušení! To je dobře, že jste si pochutnali.



nahlásit

jitule.pan
(upraveno)
11. 10. 2015, 20:47
naprosto úžasná děkuji za recept

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
12. 10. 2015, 23:08
@jitule.pan
Jitko, těší mě, že chutnalo.


nahlásit
Amanda99
(upraveno)
7. 10. 2015, 17:41
udělaný podruhé a výborný

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
7. 10. 2015, 19:48
@Amanda99
Gábi, tak to jsem moc ráda, že u vás taky chutná, díky!

nahlásit
srneckova
(upraveno)
6. 2. 2015, 16:07
moc dobrý



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
10. 2. 2015, 2:51
@srneckova
Gábi, díky.
Jsem ráda, že jste si pochutnali.


nahlásit
marti.om
(upraveno)
24. 10. 2014, 23:47
to bude dobrota
vyzkouším..jen, nechybí v tvarohu vejce, aby to drželo pohromadě?

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 10. 2014, 15:39
@marti.om
Klidně si tam vejce dejte, ale i takhle to stačí. Ať chutná.

nahlásit
VercaKPlzen
(upraveno)
24. 10. 2014, 22:06
Tak zitra se chystam pect podle tohoto úžasného recept ub drzte palce at se povede

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
25. 10. 2014, 15:37
@VercaKPlzen
Věřím, že se povede. Tak ať chutná!

nahlásit

mh1
(upraveno)
18. 10. 2014, 14:28


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
18. 10. 2014, 17:46
@mh1
Tak doufám, že vám chutnalo.
Děkuju za vyzkoušení, tenhle koláč snad nikdy nezklame.


nahlásit

Prskoletka
(upraveno)
11. 10. 2014, 22:10
dnšes jsem ho upekla a je fakt dobrý,




nahlásit

Vanusak
(upraveno)
14. 10. 2014, 6:55
@Prskoletka
Že jo.
Jsem ráda, že chutnalo.


nahlásit
nekup to
(upraveno)
11. 10. 2014, 10:15
To budu muset vyzkoušet, vypadá velmi jedle

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
14. 10. 2014, 6:54
@nekup to
No jasně, je to výborné, vyzkoušejte.

nahlásit
Bella123
(upraveno)
9. 10. 2014, 20:52









nahlásit

Vanusak
(upraveno)
9. 10. 2014, 22:48
@Bella123
Renčo, no bóže, jednou za čas to přece neva. Moc jste mě pobavila a díky za vyzkoušení.

nahlásit

macnel
(upraveno)
9. 10. 2014, 13:30



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
9. 10. 2014, 14:53
@macnel
Tak paráda, to jsem ráda. Díky za vyzkoušení.

nahlásit

Raguella
(upraveno)
5. 10. 2014, 19:30
Dobrý den,tak dnes jsem
k svátku upekla koláč podle Vašeho receptíku a mohu konstatovat,že to byl ten správný výběr
.Je velice jemnoučký a mnamozní,celé rodince moc chutnal
a určitě se k němu budu moc ráda vracet.
Děkuji za bezva receptík a mějte se moc hezky.













nahlásit

Vanusak
(upraveno)
5. 10. 2014, 23:17
@Raguella
Míšo, díky moc za komentář.
Jsem ráda, že vám všem chutnalo, tak klidně mlsejte dál.
Mějte se.




nahlásit
hanynka 1
(upraveno)
4. 10. 2014, 15:28
Tak jsem upekla ten Váš skvost a je famozní
. Díky za recept. Aneta



nahlásit

Vanusak
(upraveno)
4. 10. 2014, 18:28
@hanynka 1
Taky moc díky! Za pochvalu, za vyzkoušení.
Jsem ráda, že i u vás zachutnal.


nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
4. 10. 2014, 10:18
Upečeno a zítra ochutnáme. Děkuji za recept.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4637555

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
4. 10. 2014, 14:02
@mirkaberkys
No paráda se vám povedl, díky za vyzkoušení.

nahlásit

Káťa V.
(upraveno)
3. 10. 2014, 20:45
dnes upečeno,skoro snědeno,jen ten spodek uvízl na plechu,došel mi papír
, ale jinak ňam ňam




nahlásit

Vanusak
(upraveno)
4. 10. 2014, 14:02
@Káťa V.
Je to rychle pryč, co?
Jsem ráda, že chutnalo.


nahlásit
Vojtula
(upraveno)
3. 10. 2014, 12:21
to vypadá dobře


nahlásit

Vanusak
(upraveno)
4. 10. 2014, 14:01
@Vojtula
A ještě líp chutná.

nahlásit
sympatie
(upraveno)
3. 10. 2014, 8:49
Koláč se mi líbí, na jak velký plech dáváte a jak je vysoký?
nahlásit

Vanusak
(upraveno)
4. 10. 2014, 14:00
@sympatie
Je to klasický velký plech do trouby, ale i na menší to bude bez problémů, aspoň ta vrchní vrstva bude vyšší.

nahlásit

lidare
(upraveno)
2. 10. 2014, 20:57





nahlásit

Vanusak
(upraveno)
4. 10. 2014, 13:59
@lidare
Ano, je fajnovová, vláčná. A určitě nejen ke kávě.
Díky.

nahlásit