(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Květáková polévka-která nenadýmá
Potřebné ingredience
Menší květák,1 lžíci másla,1 lžíce hl. mouky,1 zeleninový bujon Würzl ,sůl , muškátový oříšek,1 vejce, trochu mléka, zelená petrželka
Postup přípravy
Květák dáme vařit do studené osolené vody. Z másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku-zalijeme vodou -rozšleháme-přidáme zeleninový bujon a pořádně provaříme. Uvařený květák rozebereme na malé růžičky a dáme do polévky. Vývar z květáku-nepoužívám -právě ten nadýmá. Přidáme trochu muškátového oříšku , dochutíme solí. Vejce rozšleháme v troše mléka a nalijeme do polévky-necháme přejít varem a odstavíme, nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dan.ka
(upraveno)
3. 9. 2014, 15:18
Takže je to vlastně bujon s květákem
chalupnicka
(upraveno)
3. 9. 2014, 16:45
@Dan.ka
I tak by se dalo nazvat, ale stále převládá chuť květáku.
pius1292
(upraveno)
3. 9. 2014, 15:11
Bohužel samotný květák nadýmá více, než voda, ve které se vařil.
chalupnicka
(upraveno)
3. 9. 2014, 16:47
@pius1292
Tento recept jsem našla ve 40 let staré kuchařce . A s nadýmáním -máme své zkušenosti hi, hi.