(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Cake pops
Potřebné ingredience
upečený korpus, mascarpone
Postup přípravy
Tmavé - upéct korpus v dortové formě ( 100g másla, 110g cukru, 2 vejce, 150g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, kakao, 1/2 lžičky perníkového koření, 1-1,5 zralého banánu, mléko dle pořeby - konzistence jako na hustý perník ), nebo jakékoli jiné těsto, které Vám chuťově vyhovuje. Na cca 30 lízátek, záleží na velikosti.
Vychladlý korpus rozdrobit, ručně spojit přidáním mascarpone - tak, aby těsto drželo tvar a nelepilo se, prostě akorát vláčné.
Kuličky tvořeny tvořítkem - dá se koupit v cukrářských potřebách- nejdou mi sice vyndávat, tak jak bych si představovala, musím je dotvořit v rukách, nicméně jsou všechny stejně velké.
Tyčinky těsně před napichováním na lízátka je potřeba namočit v rozpuštěné čokoládě, aby kuličky na tyčce držely. Poté jsem dala vychladit, aby čokoláda po namáčení tolik nestékala. Po namočení v čokoládě před jejím ztuhnutím sypáno různým zdobením.
Místo mascarpone lze na spojení použít tzv.ganache (200g kvalitní čokolády, 100ml smetany na vaření) - smetanu přivést k varu, nalít na čokoládu a nechat povolit, poté vymíchat na hladkou hmotu.
Světlé - ty moc chutnaly dětem - obyčejné piškotové těsto, spojené rybízovou marmeládou a trochou mascarpone, máčené v bílé čokoládě.
V krabici na darování polystyren.
Vychladlý korpus rozdrobit, ručně spojit přidáním mascarpone - tak, aby těsto drželo tvar a nelepilo se, prostě akorát vláčné.
Kuličky tvořeny tvořítkem - dá se koupit v cukrářských potřebách- nejdou mi sice vyndávat, tak jak bych si představovala, musím je dotvořit v rukách, nicméně jsou všechny stejně velké.
Tyčinky těsně před napichováním na lízátka je potřeba namočit v rozpuštěné čokoládě, aby kuličky na tyčce držely. Poté jsem dala vychladit, aby čokoláda po namáčení tolik nestékala. Po namočení v čokoládě před jejím ztuhnutím sypáno různým zdobením.
Místo mascarpone lze na spojení použít tzv.ganache (200g kvalitní čokolády, 100ml smetany na vaření) - smetanu přivést k varu, nalít na čokoládu a nechat povolit, poté vymíchat na hladkou hmotu.
Světlé - ty moc chutnaly dětem - obyčejné piškotové těsto, spojené rybízovou marmeládou a trochou mascarpone, máčené v bílé čokoládě.
V krabici na darování polystyren.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eminka
(upraveno)
16. 12. 2014, 11:39
Ilonko, prosím jen o radu na ty světlé piškotové cake pops. To těsto po upečení rozdrolíte a smícháte s marmeládou a mascarpone, nebo je postup jiný? Díky moc a přeji hezké svátky. Ivana
Venunka
(upraveno)
28. 8. 2014, 22:09