Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Cake pops

0.0
Cake pops

Potřebné ingredience

upečený korpus, mascarpone

Postup přípravy

Tmavé - upéct korpus v dortové formě ( 100g másla, 110g cukru, 2 vejce, 150g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, kakao, 1/2 lžičky perníkového koření, 1-1,5 zralého banánu, mléko dle pořeby - konzistence jako na hustý perník ), nebo jakékoli jiné těsto, které Vám chuťově vyhovuje. Na cca 30 lízátek, záleží na velikosti.

Vychladlý korpus rozdrobit, ručně spojit přidáním mascarpone - tak, aby těsto drželo tvar a nelepilo se, prostě akorát vláčné.
Kuličky tvořeny tvořítkem - dá se koupit v cukrářských potřebách- nejdou mi sice vyndávat, tak jak bych si představovala, musím je dotvořit v rukách, nicméně jsou všechny stejně velké.
Tyčinky těsně před napichováním na lízátka je potřeba namočit v rozpuštěné čokoládě, aby kuličky na tyčce držely. Poté jsem dala vychladit, aby čokoláda po namáčení tolik nestékala. Po namočení v čokoládě před jejím ztuhnutím sypáno různým zdobením.
Místo mascarpone lze na spojení použít tzv.ganache (200g kvalitní čokolády, 100ml smetany na vaření) - smetanu přivést k varu, nalít na čokoládu a nechat povolit, poté vymíchat na hladkou hmotu.


Světlé - ty moc chutnaly dětem - obyčejné piškotové těsto, spojené rybízovou marmeládou a trochou mascarpone, máčené v bílé čokoládě.


V krabici na darování polystyren.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eminka 16. 12. 2014, 11:39
Ilonko, prosím jen o radu na ty světlé piškotové cake pops. To těsto po upečení rozdrolíte a smícháte s marmeládou a mascarpone, nebo je postup jiný? Díky moc a přeji hezké svátky. Ivana
Venunka 28. 8. 2014, 22:09
(Y) (Y) (Y) (^) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie