Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Desetiminutový moučník

0.0
Desetiminutový moučník

Potřebné ingredience

25 dkg Hery,
2 lžíce kakaa,
2 hrnky cukru,
1 hrnek vody,
4 vejce,
2 hrnky polohrubé mouky,
1 pr. do peč.

Postup přípravy

Heru rozpustíme a smícháme s kakaem, cukrem a vodou. 1 hrnek směsi odložíme stranou. Do zbylé směsi vmícháme vejce a mouku s pr. do peč. Těsto pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu asi 10 minut. Ihned po upečení na těsto rozetřeme směs s hrnku a posypeme kokosem nebo mletými ořechy. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Tomas08 18. 4. 2008, 20:50
dobry vecer na kolik stupnu pecete 180
Tomas08 19. 4. 2008, 9:10
@Tomas08 dekuji je vyborna (Y)
Alivot 18. 4. 2008, 22:42
@Tomas08 dobrý večer.používám horkovzdušnou troubu cca na 180 stupnu a je upečená během pár minut
little 18. 4. 2008, 20:28
Alenko, dnes jsem dělala ten tvůj rychlomoučník a byl moc dobrý, i náš taťka snědl několik kousků :-) děkujem a papa Věrka (hello)
colette 20. 3. 2008, 13:45
Já se omlouvám, Ajo, moc nepeču a proto se zeptat prostě musím. Váš recept je přesně to, co mi mentálně vyhovuje a chtěla bych ho upéct, ale na jak velký plech to je? Ještě jednou se omlouvám za blbý dotaz ;-) [A] [A] [A]
Alivot 20. 3. 2008, 15:26
@colette Váš dotaz vůbec není hloupý. Ja to dávám na velký plech a je to akorát. Určitě ji vyzkoušejte, nebudete litovat. (Y) (Y) (Y).Držím palce, ať je váš moučník ten nejúžasnější (*) (clamp) (clamp) (clamp).
Alena70 20. 3. 2008, 13:42
Také dělám už roky, dle Jiřiny Bohdalové a s názvem -Hop do trouby. Jen vody dávám1/2 hrnku a mouky 1a 1/2 hrnku hladké. Odkládám půl hrnku a sypu pak kokosem. Peču asi 15-20 min. Je moc dobrý a rychlý a vláčný a ........ (Y) (Y) (Y)
žingi 20. 3. 2008, 13:39
a když neposypete kokosem,můžete potřít marmeládou,dát půlku broskve a na ní šlehačku. (clamp)
sharien 20. 3. 2008, 11:20
Delam uz leta a znam jako Salamounovy rezy, jen jednu malickost delam odlisne: buchtu po upeceni huste propicham vidlickou a naleju na ni tu smes (a nechavam si vic jak hrnek)... dal sypu orechy nebo kokosem. Smes zatece do tech direk a je to vyborne!!! Jednou se mi to vsaklo po celem povrchu a nebylo to zdaleka tak dobre :-)
Alivot 20. 3. 2008, 13:23
@sharien :-) :-)Určitě je známá pod několika názvy. Tento mi připadá výstižný, je fakt velmi rychlá.Propíchat ani není nutné, nasákne hodně, po okrajích občas až moc. :-$ :-$. Ale zbožňujeme ji právě pro jeji vláčnost. (Y) (Y)
JANA308 19. 3. 2008, 21:39
musím moc pochválit,buchta je (Y) (Y) ,ke (C) byla supr. (child8) na ní chodil pořád a na snídani máme jen pár kousků :-$. Určitě jsem nedělala naposledy . (flower)
Alivot 20. 3. 2008, 10:47
@JANA308 Máme stejnou zkušenost :-) :-) :-). Zmizí velice rychle (C) (C), ale vzhledem k její snadné a rychlé přípravě (flower) (flower) ráda upeču novou. :-$ :-$.jsem ráda, že i vám chutná. (hello) (mamca)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie