Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Chřestová polévka - bílá

0.0
Chřestová polévka - bílá

Potřebné ingredience

chřest bílý (nejlépe čerstvý oloupaný)
máslo, sůl bílý pepř, muškátový oříšek, smetana, těstoviny

Postup přípravy

Chřest oloupeme nakrájíme na špalíčky a dáme vařit do cca 500 ml vody. Přidáme sůl, bílý mletý pepř (může být i černý, ale nevypadá to tak pěkně), máslo a nastrouháme dle chuti část muškátového oříšku. Necháme povařit a pak přidáme smetanu, na mírném ohni necháme projít varem a můžeme podávat. Nám moc chutná. Aby byla hustější, přidávám do polévky nalámané špagety nebo vrtulky. nebo dělám krupicové nočky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evolotka 1. 5. 2013, 9:32
Tak jako každý rok když je sezóna vařím tuto polávku dle Radky recptu a je (Y) (Y) (Y). Děkuji za receptík (L) (hello)
ZPet 21. 5. 2010, 11:20
dnes mám k obědu a je vynikající (flower) děkuji za receptík (F) (F)
lang 1. 6. 2008, 16:25
Radko, poprvé jsem koupila chřest a zkusila jsem ji, ráda zkouším nové druhy zeleniny. Koupila jsem takový svazek v Kauflandu, doma jsem to loupala - škrabkou jako brambory (je to tak dobře?), ale polévka mi trošičku připadá hořká a mezi zuby koušu i ta vlákna. Znamená to, že jsem ho málo oloupala? děkuju, Marcela
semmi 29. 7. 2008, 13:06
@lang Marcel přesně tak ta vlákna tam nesmí být, to musí všechno pryč

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie