(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Dobrota
Potřebné ingredience
350/450 ml mléka; 3/4 lžíce oleje; 1/1,5 lžíce octa; 1,5/2 lžičky kmínu; 1/1,5 lžičky soli; 1/1,5 lžičky cukru; 300/390 g hl. mouky; 100/130 g celozrnné žitné mouky; 100/130 g celozrnné pšeničné mouky; 1/1,5 lžičky droždí; po zapípnutí 1/2 hrsti semínek
Postup přípravy
!!!za lomítkem vždy větší velikost chleba(ETA)!!!
program: ZÁKLADNÍ
velikost: STŘEDNÍ ZA LOMÍTKEM VELKÁ
kůrka: STŘEDNÍ
Při posledním prohnětení těsta( při kynutí, cca 1:45 na displeji) vyndám metle a uhladím vlhkou rukou a posypu solí, semínkama atd.
program: ZÁKLADNÍ
velikost: STŘEDNÍ ZA LOMÍTKEM VELKÁ
kůrka: STŘEDNÍ
Při posledním prohnětení těsta( při kynutí, cca 1:45 na displeji) vyndám metle a uhladím vlhkou rukou a posypu solí, semínkama atd.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kosina
(upraveno)
15. 7. 2008, 17:04
Tak jsem včera upekla a byla jsem na to hooodně zvědavá,vzhledem k tomu,že manžel nesnáší mlíko v jakékoliv podobě,tak jsem si říkala,jestlipak ho tam pozná ale byl nadšený chutí chleba,a to i když jsem mu prozradila,že je zadělávaný mlékem oprvadu super,budu dělat asi hodně často
Majakov
(upraveno)
16. 6. 2008, 20:43
Dneska jsem dělala Váš receptík na chlebík, byl moc fajn. Děkuji za tip
Vuruk
(upraveno)
13. 5. 2008, 19:47
Dobrý večer, tak tenhle chlebík děláme nejčastěji! Je opravdu výborný!!! Děkujeme za receptík! Verča
SyMa
(upraveno)
18. 4. 2008, 13:13
Dobrý den Hani, tak jsem si myslela, že nad můj chlebík s opečenou cibulkou žádný nemá. Po dlouhém váhání jsem ale včera upekla ten váš a musím říct, že je to opravdu mňamka Teď se ho chystám upéct znovu, ale místo těch semínek, tak dám tu mou usmaženou cibulku.Tak uvidím, co z toho vyleze.Ale určitě bude stejně dobrý, jako ten první. A hlavně je levnější Mějte se krásně.Sylva.
Háňa07
(upraveno)
23. 4. 2008, 11:53
@SyMa
Dobrý den, tak mi určitě dejte vědět, jaký je s tou opečenou cibulkou. Pakný den Hanka
Kocca
(upraveno)
6. 4. 2008, 21:31
Dělala jsem už dvakrát a je moc dobrý.
Alena70
(upraveno)
1. 4. 2008, 20:55
Chlebík jsem upekla a ještě ani nevychladl a už je 5 krajíců fuč, opravdu moc dobrý, další Váš chlebík je v oblíbených. Děti chválili dokonce i nahlas, takže díky za recept, krásně se povedl
Háňa07
(upraveno)
21. 3. 2008, 20:10
děkuji a jsem ráda, že Vám chutná
zuzanav
(upraveno)
21. 3. 2008, 19:30
Tento chleba je můj nejoblíbenější a že už jsem jich pár upekla. Díky za recept. Zrovna ho mám v pekárně
Akret
(upraveno)
21. 3. 2008, 11:03
Delala jsem uz hodne chlebiku a musim rict, ze tento je vynikajici! Byl hned pryc. Uz ho mam v oblibenych a jdu na nej zase zadelat Diky za super recept!
majda123
(upraveno)
19. 3. 2008, 14:22
Hani, díky za recept , dneska sem upekla chlebík z větší dávky, nepropadl se jako ostatní, takže budu dělat tento recept, zatím je ještě teplý, ale večer si ho dáme k véči ,díky moc a recept doporučuji. Mám Etu Maxima a bezvadný, recept vyhovuje!!!
Háňa07
(upraveno)
19. 3. 2008, 21:01
@majda123
to jsem ráda, že se povedl , u nás se sní min. půlka ještě za tepla
majda123
(upraveno)
20. 3. 2008, 7:32
@Háňa07
No tak jsme ho dojedli k snídani a budu dělat druhej. Chuťově je taky moc dobrej, něco mezi grahamem a normálním chlebíkem, fakt mňamka. Myslím, že by z něj šly udělat i tousty. Fakt bezvadnej, všichni jsme si pochutnali!!!