(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Vynikající tvarožník - tvarohová buchta
Potřebné ingredience
sypká směs:3 hrnky polohrubé mouky + 1 hrnek cukr moučka + 1 PDP - Náplň:3 tvarohy + 1 hrnek cukr moučka + 1 vanilkový cukr + 3 vejce + 1/2l mléka (přidávám i lehce rumu na ovonění) Na povrch 1x máslo-uložené min. 4-5h. před tím do mrazáku (klidně den předem).
Postup přípravy
Do mísy vložím 3 tvarohy + 1 hrnek cukr moučka + 1 vanilkový cukr + 3 vejce + 1/2l mléka
Nechám míchat 5-7 minut.
V mezičase si připravím sypkou směs:3 hrnky polohrubé mouky + 1 hrnek cukr moučka + 1 PDP
Tu rozdělím na 2 stejné díly.
Plech vyložím pečícím papírem.
Na něj rovnoměrně nanesu 1. díl sypké směsi.
Na sypkou vrstvu opatrně naleju tvarohovou směs.
Na tvarohovou směs posypu 2. díl. sypkého materiálu.
Na to vše rovnoměrně nastrouhám zmražené máslo (buďte při strouhání rychlí a trpěliví, máslo se brzy lepí na struhadlo).
Troubu předehřeju na 170-180°C, poté do ní buchtu vložím.
Peču na 170-180°C asi 35-40", nebo do zrůžovění horní vrstvy. V průběhu pečení jsem 1x mrkla dovnitř a mašlovačkou jsem rozpuštěné máslo rozetřela na místa, kde byla vidět jen sypká směs.
Tento dezert peču vždy den před podáváním. Tvaroh přes noc pěkně prosákne do spodní vrstvy a pak se to nesype a je to celkově krásně vlhké.
Po upečení a vychladnutí uložím plech do chladna, v létě do lednice. Nakrájený a vychlazený chutná parádně. Pokud byste chtěly ušetřit, postačí i jen 2 tvarohy. Moučník pak bude jen o trošku nižší.
Dodatek:časem mně došla při strouhání másla trpělivost, takže dnes dodávám, že jsem máslo zkusila nakrájet na plátky a naskládala jeden vedle druhého. ala péct a jakmile se máslo roztopilo, mašlovačkou jsem ho rozetřela na pár míst, kde chybělo. Takže struhadlo vyměňte za nůž:-)
Nechám míchat 5-7 minut.
V mezičase si připravím sypkou směs:3 hrnky polohrubé mouky + 1 hrnek cukr moučka + 1 PDP
Tu rozdělím na 2 stejné díly.
Plech vyložím pečícím papírem.
Na něj rovnoměrně nanesu 1. díl sypké směsi.
Na sypkou vrstvu opatrně naleju tvarohovou směs.
Na tvarohovou směs posypu 2. díl. sypkého materiálu.
Na to vše rovnoměrně nastrouhám zmražené máslo (buďte při strouhání rychlí a trpěliví, máslo se brzy lepí na struhadlo).
Troubu předehřeju na 170-180°C, poté do ní buchtu vložím.
Peču na 170-180°C asi 35-40", nebo do zrůžovění horní vrstvy. V průběhu pečení jsem 1x mrkla dovnitř a mašlovačkou jsem rozpuštěné máslo rozetřela na místa, kde byla vidět jen sypká směs.
Tento dezert peču vždy den před podáváním. Tvaroh přes noc pěkně prosákne do spodní vrstvy a pak se to nesype a je to celkově krásně vlhké.
Po upečení a vychladnutí uložím plech do chladna, v létě do lednice. Nakrájený a vychlazený chutná parádně. Pokud byste chtěly ušetřit, postačí i jen 2 tvarohy. Moučník pak bude jen o trošku nižší.
Dodatek:časem mně došla při strouhání másla trpělivost, takže dnes dodávám, že jsem máslo zkusila nakrájet na plátky a naskládala jeden vedle druhého. ala péct a jakmile se máslo roztopilo, mašlovačkou jsem ho rozetřela na pár míst, kde chybělo. Takže struhadlo vyměňte za nůž:-)
Nastrouhané máslo na vrstvách sypké směsi a tvarohové plňky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milka1m1
(upraveno)
23. 10. 2014, 7:45
Dělám také tuto buchtu.Abych si usnadnil práci,tak máslo rozehřeju v kastrůlku a polévám lžící vrch.Je to hned hotové.Účel je úplně stejný.Nic nemusim mrazit a strouhat.Vyzkoušejte.
Olina74
(upraveno)
9. 10. 2014, 15:45
super jdu ho upéct olča
Hanybunny
(upraveno)
23. 10. 2014, 0:12
@Olina74