(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Cuketky dle francouzské kuchyně
Potřebné ingredience
2 malé cuketky,2velké cibule,máslo,olivový olej,sůl,bílé víno
Postup přípravy
Cuketky nakrájíme na půl kolečka,též cibulku,lehce podusíme na trošku olivovém oleji(hezké sklovité ne do hněda),stále uchováváme křupavou konzistenci,před dokončením trochu osolíme,zalijeme 1dcl vína a necháme trochu povařit.Když se nám vínko trochu odpaří přidáme cca 4 plátky másla lehce promícháme a máme hotovo.Je to zeleninové jídlo,ale pokud si obalíte telecí nebo vepřová jatýrka v mouce se solí a pepřem a opečete na hodně rozpáleném oleji,aby nepustily šťávu (3 min jedna strana),dejte než sundáte z plotny také trochu másla,budete mít bezva mňamku,kterou zapijete dobrým (nemusí být francouzské) vínem :-)))) A neurazíte ani návštěvu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
17. 8. 2014, 21:44