Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

****SVATEBNÍ DORT J+M *****OŘECHOVÝ DORT *****MRAMOROVÝ KORPUS*****

0.0
****SVATEBNÍ  DORT  J+M *****OŘECHOVÝ DORT *****MRAMOROVÝ KORPUS*****

Potřebné ingredience

DORT JSEM SAMOSTATNĚ NEVYFOTILA.....DODĚLÁVALA JSEM HO AŽ TĚSNĚ PŘED OBŘADEM A FOŤÁK JSEM SAMOZŘEJMĚ ZAPOMĚLA DOMA.....

Postup přípravy

*OŘECHOVÝ DORT
4 vejce,150g pískového cukru,5 lžic studené vody,100g mletých ořechů ,100g polohrubé mouky,půl lžičky PRDOPEČ,1 vanilkový cukr

Cukr utřeme se žloutky do pěny. Potom za stálého šlehání přidáváme po lžičkách studenou vodu. Mouku promícháme s vanilkovým cukrem, ořechy a práškem do pečiva a pozvolna přidáváme k utřené směsi. Já si robot pustím na 2 stupeň. Nakonec zlehka vařečkou zamícháme tuhý sníh ze 4 bílku.Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 45 minut. Já pekla na 160 asi 50 minut.Po vychladnutí korpus rozkrojíme a plníme krémem jaký kdo má rád.


MRAMOROVÝ KORPUS
250g HL mouky, 0.5 PRDOPEČ, 4 vejce ,240g cukru moučka ,150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao
forma 23 cm

Celé vejce našleháme s cukrem do husté pěny postupně přiléváme olej,vodu. Mouku zamícháme s práškem do pečiva. Necelou třetinu těsta obarvíme 2-3 PL kakaa.
Do vymazané a vysypané formy střídavě naléváme těsto po lžících. Dáváme do středu formy jednu lžíci tmavou a na ní dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!! jen vršek trochu natlačíme na bok formy,stačí pootočit formou. Jinak se udělá čepice. Tento postup způsobí, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení vrstvy- léta.

MECHOVÝ ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
6 vajec šleháme s 300g Kr,cukru do husté pěny. Po lžících přiléváme na střídačku,11 PL horké vody a 11 PL oleje. Šleháme. 375g PL mouky promícháme s 1,5 čokoládovým pudinkem,1 PRDOPEČEM,3 PL kakaa.Robot dáme na menší stupeň ,na 2 . Suchou směs postupně přidáváme do pěny.
Taká je možné bílky oddělit od žloutků a ty vyšlehat do tuhého sněhu a do hmoty je až nakonec pozvolna zamíchat.
TĚSTA NA DORTY PEČEME POZVOLNA ASI NA 160-165°C, 40 AŽ 50 MIN.TROUBU MOC NEROZEHŘÍVÁME,JINAK KORPUS RYCHLE VYSKOČÍ A UDĚLÁ SE ČEPICE.PO UPEČENÍ DO TĚSTA PÁRKRÁT PÍCHNEME ŠPEJLÍ,POKUD SE TĚSTO NA ŠPEJLI LEPÍ,NENÍ JEŠTĚ PEČENÉ. PŘI VYTAŽENÍ KORPUSU DÁVÁME POZOR NA KLEPNUTÍ A PRŮVAN

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Klaramm 11. 3. 2015, 12:52
Dort vypadá úžasně. Jak velké formy jsou použity na jednotlivé korpusy?
marcelau 13. 8. 2014, 14:24
je moc hezký (clamp)
daskas1 16. 8. 2014, 11:56
@marcelau Marci,děkuji (L) (hello) (hello)
Barb.sys 13. 8. 2014, 14:12
Ten je nádhernej (Y) (Y) (Y) (Y)Krásná a jemná práce (clamp) (clamp)
daskas1 16. 8. 2014, 11:55
@Barb.sys Barborko, moc děkuji (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie