JEŽEČEK PRO VENDULKU
Potřebné ingredience
TĚSTO: 1 dávka: 6 vajec, 180g cukru 180g pol. mouky ( nebo 140g mouky a 40g kakaa, oříšků...), 100ml oleje,asi 1/3 prášku do pečiva
KRÉM: 4 vejce,20dkg prášk. cukru, 1 čerstvé máslo
Postup přípravy
Já dělala těsto na dortu z 1 a 1/5 dávky , ořechovou variantu.
Ušleháme vejce a cukr, přidáme mouku s ořechy, olej a prdopeč.
dvě třetiny těsta jsem vlila do vymaštěného a hr. moukou vysypaného plíšku o rozměrech 22x29 cm, zbylou třetinu do formy "srnčí hřbet". Pečeme do růžova.
Krém: klasický máslový (ten máme nejraději) vejce šleháme s cukrem do zhoustnutí nad párou asi 30minut, po vychladnutí vyšleháme máslo a za stálého šlehání opatrně do něj přidáváme vejce s cukrem. POZOR, OBOJÍ MUSÍ MÍT STEJNOU TEPLOTU,JINAK SE SRAZÍ!!!!
Korpus si nechám do druhého dne naležet, lépe se pak krájí.
Srnčí hřbet jsem okrájela do tvaru ježečka.
Korpus - zahrádku - jsem jednou podélně rozřízla, ježečka 2x.Pokapala jsem trochu rumem, potřela marmeládou a krémem a slepila .
Ježečka jsem si zvlášt na alobalu ozdobila: nakrájené mandle na poloviny jsem zapíchala do ježka, polila to celé čokoládou a pak dozdobila lískovým oříškem čumáček a lentilkami očička. Až vše ztuhlo, přenesla jsem na zahrádku.Zahrádku jsem pak posypala obarveným kokosem.
Vendulka prvně ujedla lentilky , pak loupala mandličky a děsně jí chutnal zelený kokos.....
dobrou chut
PS: Z TOHO DŮVODU, ŽE JABLÍČKA A HRUŠTIČKY NA JAŘE JAXI NEJSOU NA SKLADĚ, JEŽEČEK NESL SEDMIKRÁSKY...
Ušleháme vejce a cukr, přidáme mouku s ořechy, olej a prdopeč.
dvě třetiny těsta jsem vlila do vymaštěného a hr. moukou vysypaného plíšku o rozměrech 22x29 cm, zbylou třetinu do formy "srnčí hřbet". Pečeme do růžova.
Krém: klasický máslový (ten máme nejraději) vejce šleháme s cukrem do zhoustnutí nad párou asi 30minut, po vychladnutí vyšleháme máslo a za stálého šlehání opatrně do něj přidáváme vejce s cukrem. POZOR, OBOJÍ MUSÍ MÍT STEJNOU TEPLOTU,JINAK SE SRAZÍ!!!!
Korpus si nechám do druhého dne naležet, lépe se pak krájí.
Srnčí hřbet jsem okrájela do tvaru ježečka.
Korpus - zahrádku - jsem jednou podélně rozřízla, ježečka 2x.Pokapala jsem trochu rumem, potřela marmeládou a krémem a slepila .
Ježečka jsem si zvlášt na alobalu ozdobila: nakrájené mandle na poloviny jsem zapíchala do ježka, polila to celé čokoládou a pak dozdobila lískovým oříškem čumáček a lentilkami očička. Až vše ztuhlo, přenesla jsem na zahrádku.Zahrádku jsem pak posypala obarveným kokosem.
Vendulka prvně ujedla lentilky , pak loupala mandličky a děsně jí chutnal zelený kokos.....
dobrou chut
PS: Z TOHO DŮVODU, ŽE JABLÍČKA A HRUŠTIČKY NA JAŘE JAXI NEJSOU NA SKLADĚ, JEŽEČEK NESL SEDMIKRÁSKY...
ŘEZ KORPUSEM
ŘEZ JEŽKEM
VENDA V AKCI
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
RUNTY
(upraveno)
19. 3. 2008, 20:10
krásný dortík
MIMI A MAMI
(upraveno)
14. 12. 2011, 23:05
@RUNTY
Děkuji!!! :o)