(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rybízové a angreštové koláče
Potřebné ingredience
Kynuté těsto: 1/2 kg polohrubé mouky, 75g cukru, 75g másla, 2 žloutky, 1/2 kostky droždí, cca 300 ml mléka, vanilkový cukr, lžička soli, 1 žloutek na potření Náplň: rybíz, angrešt, cukr, skořice Žmolenka: máslo, cukr krupice, hrubá mouka
Postup přípravy
Nejprve jsem založila na kynuté těsto, klasický postup, za mě pracovala pekárna.
Než těsto vykynulo svařila jsem angrešt s cukrem - cukru podle chuti, zredukovala skoro jako na povidla s kousky ovoce, to samé zvlášť s rybízem. Nechala vychladnout
Žmolenku dělám odhadem, když zbyde, lze zamrazit, příště jako když jí najdete.
Těsto vyválet, vykrájet kolečka, obrácenou pomoučenou skleničkou vytlačit do každého důlek na náplň, okraje potřít rozšlehaným žloutkem, naplnit ovocem a posypat žmolenkou.
Horkovzdušná trouba předehřátá na 180st, pekly se cca 15-20 minut, hlídejte podle své trouby.
Než těsto vykynulo svařila jsem angrešt s cukrem - cukru podle chuti, zredukovala skoro jako na povidla s kousky ovoce, to samé zvlášť s rybízem. Nechala vychladnout
Žmolenku dělám odhadem, když zbyde, lze zamrazit, příště jako když jí najdete.
Těsto vyválet, vykrájet kolečka, obrácenou pomoučenou skleničkou vytlačit do každého důlek na náplň, okraje potřít rozšlehaným žloutkem, naplnit ovocem a posypat žmolenkou.
Horkovzdušná trouba předehřátá na 180st, pekly se cca 15-20 minut, hlídejte podle své trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miahm
(upraveno)
28. 7. 2015, 20:33
Tak ty jsou parádní
dofik
(upraveno)
28. 7. 2015, 17:13
určitě vyzkouším
chalupnicka
(upraveno)
21. 8. 2014, 10:42
mňam -hned bych si dala