(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zelný salát s křenem
Potřebné ingredience
hlávka zelí, křen, olej, sůl, ocet, cukr
Postup přípravy
Zelí nakrouháme, osolíme a polijeme olejem, důkladně promícháme (nejlépe rukou) a promačkáme, zelí změkne a je vláčnější, necháme cca 1/2 hod. odpočinout, zelí pustí šťávu, smícháme ocet s cukrem, nalijeme na zelí a pak přidáme křen. Přesné gramáže nevím, octu dávám cca 5-7 lžic, cukru cca 6-8 lžic, křen přidáme podle chuti, na hlávku zelí cca 1/3 - 1/2 křenu (ta 1/2 a víc je už spíš pro mužský). Když ještě nejsem s výslednou chutí spokojená, přidám cukr nebo ocet - záleží na každém, jakou chuť upřednostňuje. Salát je vynikající, na oslavě hned zmizí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé