(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Velmi tradiční bublanina bez chemických kypřidel
Potřebné ingredience
8 vajec, za 4 vejce cukr krupice (asi 250 g), za 4 vejce polohrubá mouka (asi 250 g), za 2 vejce rozpuštěné máslo (asi osminka), ovoce
Postup přípravy
Recept z doby, kdy neexistoval prášek do pečiva, suroviny se odvažovaly na miskových váhách a na dvoře pobíhalo hejno slepic :-) Nemáte-li miskové váhy, zvažte si vejce a hmotnost surovin spočítejte. Krásně nadýchaný jednoduchý moučník jen ze základních surovin. Je poměrně dost sladký, nemáte-li to rádi, odvažte mouky za 5 vajec a cukru jen za 3 vejce.
1. Oddělíme žloutky od bílků, bílky ušleháme do tuha.
2. Zašleháme cukr a žloutky.
3. Zamícháme polohrubou mouku a rozpuštěné máslo.
4. Těsto rozprostřeme na plech, ideálně vyložený pečicím papírem, poklademe ovocem a dáme péci. V horkovzdušné troubě trvá pečení asi 35 minut při teplotě 180 stupňů.
Recept po mé babičce. Sáhla jsem po něm, když na mne z internetu po zadání slova "bublanina" vybíhaly v podstatě jen nejrůznější hrnkové koláče....
1. Oddělíme žloutky od bílků, bílky ušleháme do tuha.
2. Zašleháme cukr a žloutky.
3. Zamícháme polohrubou mouku a rozpuštěné máslo.
4. Těsto rozprostřeme na plech, ideálně vyložený pečicím papírem, poklademe ovocem a dáme péci. V horkovzdušné troubě trvá pečení asi 35 minut při teplotě 180 stupňů.
Recept po mé babičce. Sáhla jsem po něm, když na mne z internetu po zadání slova "bublanina" vybíhaly v podstatě jen nejrůznější hrnkové koláče....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajkammm
(upraveno)
21. 7. 2014, 18:17
Díky za inspiraci, mám ji v troubě Tak Vám ji musím pochválit, je úžasná