(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Krémová žampiónová polévka
Potřebné ingredience
150 g čerstvých žampionů , 1/2 ks cibule, 3 lžíce Ramy Culinesse nebo máslo, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce hotové jíšky světlé, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, žampióny omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampiónům. Necháme projít varem. Přidáme smetanu a tavený sýr a opět necháme povařit. Do vroucí žampiónové polévky přidáme hotovou jíšku a asi 2 minuty povaříme. Dochutíme Podravkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Simona07
(upraveno)
10. 3. 2013, 12:24
Moc děkuji, je skvělá.... Síma
vendy81
(upraveno)
19. 3. 2013, 17:55
@Simona07
to mě těší, taky jí právě vařím
šamotka
(upraveno)
24. 9. 2011, 10:00
Jdu na ní a to už po několikáté. Je totiž LUXUSNÍÍÍÍÍÍÍÍÍ.
fojtíšek
(upraveno)
3. 2. 2011, 19:17
Polívka je fakt dobrá. Dala jsem na stejné množství vody i smetany dvakrát tolik žampiónků a na konci vše rozmixovala. Chutnala všem! Díky za recept.
A´ja
(upraveno)
14. 5. 2010, 13:46
mňam mňam,polévka je výborná vyzkoušela jsem ji hned,jak jsem recept objevila.Jelikož naše nemá ráda houby a ni větší kusy v polévce,musela jsem ji obelstít a polévku jsem rozmixovala .Žádné kousky tam nenašla a ikdyž trochu protestovala(asi cítila houby) snědla všechno!!!!!!!!! Děkuji za nový recept do naší rodiiné kuchařky.
MouseB
(upraveno)
26. 4. 2010, 10:52
Můžu potvrdit, polévka je skvělá! Dokonce i manžel, který nesnáší jakékoliv houby se olizuje pokaždé, co polévku uvařím Děkuji za recept.
puňta
(upraveno)
24. 4. 2010, 15:35
Dobré odpoledne Vendulko, chci moc poděkovat za naprosto úžasný recept . Polévka je vynikající a dokonce si na ní pochuntala i naše dcerka , které jen tak něco nechutná. Krásné odpoledne přeje Pavlína
Boban1
(upraveno)
20. 6. 2008, 17:20
úžasná polévka, už jsem jí vařila dnes po třetí, dávám hodně žampionů, více taveného sýra a pak už nezahušťuju ničím, je fakt skvělá