Kuře na smetaně s houbami
Potřebné ingredience
1Kuře o vaze 1/2kila -ja sem dala kuřeci řizky radši ,lžice mouky,50g slaniny,250g hřibu nebo žampionu,70g masla,pul šalku sucheho bileho vina ,šalek smetany,lžice polevkoveho koření,1bobkovy list,2žloutky,šťava z pulky citronu,sul a pepř.
Postup přípravy
Kuře rozčtvrtime,omyjeme,pečlivě odstranime odštěpky kosti,osušime a poprašime moukou.Slaninu jemně nasekame ,očištěne,omyte houby nakrajime na platky.V panvi rozehřejeme slaninu společně s 50g masla,na tuku zolna smažime čtvrtky kuřete ,přičemž občas pokapeme bilym vinem.Jakmilo je vino spotřebovano.přidame pul šalku smetany,houby,polevkove kořeni a bobkovy list.Zakryte poklici dusime do změknuti masa, během tepelne upravy promichame a přelijeme trochou smetany.Mezitim v malem hrnečku rozkvedlame žloutky s citronovou štavou.Měkke porce kuřete vyjmeme z houbove omačky a uchovame v teple.Do omačky naopak přidame zbyvajici maslo,mimo oheň vmichame citronovo-žloutkovou směs,osolime,opepřime,omačkou přelijeme porce kuřete a ihned podavame s libovolnou přilohou. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé