(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zapečený lilek
Potřebné ingredience
2 větší lilky 250g cherry rajčat šalotka 150g sýru pecorino 2 plátky toast. chleba hrst bazalkových lístků sůl olivový olej citronová šťáva
Postup přípravy
Lilky podélně rozpůlte a vydlabejte dužinu tak, aby vznikly lodičky. Ty pokapejte citr. šťávou, aby lilek nezhnědl. Dužinu a rajčata nahrubo pokrájejte. Na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku, přihoďte lilek a orestujte. Poté promíchejte s rajčaty, bazalkou a vařte dokud zelenina nezměkne, cca 2 min. Náplň nechte vychladnout a mezitím si nakrájejte chléb na kostičky a nastrouhejte pecorino. Jakmile je směs studená, vmíchejte chléb a převážnou část sýru, podle slanosti pecorina můžete ještě dosolit. Lodičky naplňte, každou pokapejte oliv. olejem a zapečte 30min ve vyhřáté troubě na 200°C. Pár minut před vyjmutím z trouby posypejte zbytkem pecorina. Podávejte s pizza chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
15. 7. 2014, 20:58
enkka
(upraveno)
15. 7. 2014, 11:19