(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Hraběnčin koláč

Potřebné ingredience
250g prosáté polohrubé mouky 4g prášku do pečiva 80g třtinového cukru 125g másla 30g mléka 2 vejce 40g moučkového cukru 1kg jablek (váha před očištěním) vanilkový cukr šťáva z ½ citronu lžička skořice hrst vlašských ořechů
Postup přípravy
Mouku smíchejte s kypř. práškem a třtinovým cukrem a přidáním studeného másla, žloutků a mléka vypracujte těsto. Jednu třetinu oddělte a dejte do mrazáku, zbytek uchovejte v chladu. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouhejte oloupaná jablka. Dochuťte je citr. šťávou, van. cukrem, skořicí a ořechy. Cukr přidejte dle libosti, ale myslete na to, že sněhová vrstva je také sladká. Vyšlehejte z bílků tuhý sníh, do něhož postupně zašlehejte moučkový cukr.
Formu na koláč nebo na dort vymažte a vysypete hrubou moukou. Těsto z lednice do ní vmačkejte, poklaďte jablky (přebytečnou šťávu slijte) a ně rozetřete sníh. Poslední vrstvu vytvoříte rozstrouháním těsta z mrazáku.
Pečte ve vyhřáté troubě na 170°C přibližně 10min, pak stáhněte na 160°C a pečte dalších 30min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
17. 7. 2014, 14:46



nahlásit

Jaňulka87
(upraveno)
17. 7. 2014, 12:28




nahlásit
KristynaTyna
(upraveno)
17. 7. 2014, 15:00
@Jaňulka87
Jé, díky
Jde hlavně o inspiraci domácími, ale přesto snad zajímavými, recepty pro ostatní.

nahlásit

brisuta
(upraveno)
16. 7. 2014, 21:29
Děkuji za recept
určitě vyskoušim


nahlásit
KristynaTyna
(upraveno)
17. 7. 2014, 7:28
@brisuta
Zkuste a písněte, jak to dopadlo
Klidně i na blog.

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
15. 7. 2014, 11:38
pěkná reklama

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
16. 7. 2014, 22:26
@DanušaP

nahlásit