(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Zapečený květák s jogurtem
Potřebné ingredience
1 menší květák, 300 - 400g jogurtu, 4 vejce, sůl, pepř, sušený česnek, 100 - 150g strouhaného ementálu, 2 hrsti mraženého hrášku, hrst petrželky, asi 3 lžíce zakysané smetany (nemusí být). Máslo a strouhanka na pekáček
Postup přípravy
Květák uvaříme v páře do poloměkka, rozebereme na růžičky. Smícháme jogurt, smetanu, vejce, koření, 1/2 sýru, hrášek a petrželku. Do směsi přidáme květák a promícháme. Nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypného pekáčku. Pečeme na 200°C asi 30 min. Ke konci přidáme zbytek sýru a necháme rozpustit.
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Česťa kuba
(upraveno)
25. 7. 2014, 13:40
hmmmmmmmm, lahůůůůůůůůůůůůdka
marky18
(upraveno)
24. 7. 2014, 20:51
pavlinka+jiříček
(upraveno)
24. 7. 2014, 12:47
Výborné