(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
TĚSTOVINY s krevetami ve smetanové omáčce(jde i kuřecí maso)
Potřebné ingredience
Potřebujeme: krevety (čerstvé případně mražené), těstoviny, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 PL hořčice, 3 PL olivového oleje, 300 ml šlehačky, česnek, chilly, sůl, petrželová nať
Postup přípravy
Jak na to:
Krevety si očistíme, pokud používáme mražené tak je necháme rozmrazit. Na olivovém oleji osmažíme krevety do růžová (hotové jsou, když změní barvu na růžovočerveno a zkroutí se). Přidáme nadrobno nakrájený stroužek česneku, nadrobno nasekanou chilly papričku a zalijeme šlehačkou. Přivedeme směs do varu.
Mezitím si dáme vařit těstoviny.Já použila Panzani Tagliatelle. Když jsou hotové, odstavíme je z ohně a přecedíme. Když krevetová omáčka začne houstnout, přidáme hořčici, rajčatový protlak případně kečup a osolíme. Omáčku zamícháme a odstavíme ze sporáku.
Při podávání těstoviny polijeme omáčkou s krevetami a na dozdobení přidáme nasekanou petrželku.
Krevety si očistíme, pokud používáme mražené tak je necháme rozmrazit. Na olivovém oleji osmažíme krevety do růžová (hotové jsou, když změní barvu na růžovočerveno a zkroutí se). Přidáme nadrobno nakrájený stroužek česneku, nadrobno nasekanou chilly papričku a zalijeme šlehačkou. Přivedeme směs do varu.
Mezitím si dáme vařit těstoviny.Já použila Panzani Tagliatelle. Když jsou hotové, odstavíme je z ohně a přecedíme. Když krevetová omáčka začne houstnout, přidáme hořčici, rajčatový protlak případně kečup a osolíme. Omáčku zamícháme a odstavíme ze sporáku.
Při podávání těstoviny polijeme omáčkou s krevetami a na dozdobení přidáme nasekanou petrželku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
12. 7. 2014, 12:52