(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Bublanina s návodem jak vypeckovat třešně
Potřebné ingredience
Třešně, špejle, brčko z pitíčka, gumička. Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 Prášek do pečiva, špetka soli, 4 lžíce oleje, 2 vejce.
Postup přípravy
Těsto na bublaninu umícháme dohromady a nalijeme na plech a poklademe vypeckovaným ovocem a pečeme na 180°C asi 30 minut. Návod na vypeckování třešní přikládám v podrobném popisu s postupem - není můj nápad, vyčetla jsem na toprecepty od autorky Mirca75.
Nejdříve si připravíme třešně :-)
Na delší špejli si dáme jako zarážku gumičku.
Nachytáme si brčko / slámku z nějakého dětského pitíčka.
Brčko nasadíme na špejli.
Špejli s brčkem bodneme do otvoru po stopce a chytneme třešeň tak, aby se dala pecka druhým koncem vytlačit.
Šup a je to! ;-)
Takhle to vypadá, když se to povede....
A máme hotovo. Je to za chviličku a nic to nestojí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
16. 7. 2016, 19:18
zrovna mám třešně a potřebuji na koláč , tak to jdu vyzkoušet
plamenek
(upraveno)
11. 7. 2014, 7:53
Koupila jsem si ve výprodeji odpeckovač, protože na džemy by to trvalo dlouho. Stál snad 50 kč jen.
Huskice
(upraveno)
11. 7. 2014, 8:05
@plamenek
A jak taková věc funguje? Jste spokojená? JJ, já nabídla jen alternativu, pro ty co odpeckovávač nemají a nechtějí si pořizovat "bebech" který stejně většinu roku leží v polici (co si budem nalhávat)
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 7. 2014, 21:09
super návod
Ivetka7
(upraveno)
10. 7. 2014, 20:52
sice mám vypeckovávač, ale tohle mi přijde jako dobrý nápad...no nenapadlo by mě to
Huskice
(upraveno)
10. 7. 2014, 21:15
@Ivetka7
Já právě vypeckovávač nemám a tak jsem "googlila" až jsem našla