(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Kuřecí Stroganov -DĚKUJI MARTINCE
Potřebné ingredience
800 g kuřecího masa, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml masového vývaru, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 100 g šunky, 200 ml zakysané smetany
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme, opečeme na oleji a dáme do trouby upéct.
Na zbylém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem (část vývaru můžeme nahradit bílým vínem), přidáme protlak a hořčici. Pokud se nám omáčka zdá být moc kyselá, trochu ji přisladíme.
Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme. Nakonec přidáme šunku, kterou jsme nakrájeli na nudličky a přilijeme zakysanou smetanu.
Do omáčky dáme upečené maso a krátce prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Na zbylém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem (část vývaru můžeme nahradit bílým vínem), přidáme protlak a hořčici. Pokud se nám omáčka zdá být moc kyselá, trochu ji přisladíme.
Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme. Nakonec přidáme šunku, kterou jsme nakrájeli na nudličky a přilijeme zakysanou smetanu.
Do omáčky dáme upečené maso a krátce prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé