(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
4 vejce
• 200 g krystalového cukru
• 200 g polohrubé mouky
• 4 polévkové lžíce teplé vody
• ½ čajové lžičky prášku do pečiva
• tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Poleva:
• 200 g prosátého práškového cukru
• 2 bílky
• 1 polévková lžíce vody a 1 polévková lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme čtyři lžíce teplé vody a tuto hmotu zlehka zapracujeme do sněhu stejně jako mouku, do které jsme přidali kypřící prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Prvních deset minut pečeme v dobře vyhřáté troubě, potom teplotu zmírníme a dopečeme dozlatova. Necháme částečně schládnout, opatrně vyklopíme a necháme schládnout. Poté polijeme hustou polevou a ozdobíme.
Je to velice rychlý a přitom chutný recept!
Je to velice rychlý a přitom chutný recept!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé