(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Letadlo pro Kryštůfka
Potřebné ingredience
Láska k dítěti, hodně trpělivosti a klidná noc :-)
Postup přípravy
Upekla jsem 2 piškoty ořechové a 1 světlý na plech.
Nachystala jsem si čokoládový krém na promazání.
Nachystala jsem si marcipán z pěnových bonbónů (koupila jsem v Lidlu šmouly - z nich byla bílá a modrá - a jakési růžovo- žluté kosočtverce - z těch byla růžová a žlutá).
Některé kousky marcipánu jsem přibarvila potr. barvami (např. obličej, nápisy, kola, atd.)
Korpusy i krém jsem dělala podle Lucky (Luciášek).
Marcipán z bonbónů, cukru, suš. mléka a kapky mandlového aroma.
Postup tvorby dále v obrázcích :-)
Nachystala jsem si čokoládový krém na promazání.
Nachystala jsem si marcipán z pěnových bonbónů (koupila jsem v Lidlu šmouly - z nich byla bílá a modrá - a jakési růžovo- žluté kosočtverce - z těch byla růžová a žlutá).
Některé kousky marcipánu jsem přibarvila potr. barvami (např. obličej, nápisy, kola, atd.)
Korpusy i krém jsem dělala podle Lucky (Luciášek).
Marcipán z bonbónů, cukru, suš. mléka a kapky mandlového aroma.
Postup tvorby dále v obrázcích :-)
Upečené pláty nachystané k vykrojení podle předem připravené šablony
Vykrojené letadlo, kolečka a kormidlo
Promazané krémem
Vykrajování kabiny pro pilota - podle vystřiženého tvaru z PETky
Další pohled na vykrajování kabiny
Kabina vykrojená z vrchního plátu a odstraněná pryč
Vše pomazané krémem ze všech stran
Nachystané k obalení marcipánem
HOTOVO!!!
Pohled zvrchu
Řez dortem
Torzo po oslavě :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PavčaL
(upraveno)
23. 3. 2008, 22:51
Paní Martičko dort je fakt úžasnej a ještě jednou děkuji za rady Pavča
makrap
(upraveno)
24. 3. 2008, 20:51
@PavčaL
Pavčo, není vůbec zač, to jsou rady vyčtené zde na MMB, jen jsem je předala dál
Zirafka.Kacka
(upraveno)
18. 3. 2008, 22:37
Marti jste opravdu , dortík je úžasnej
zuzaa
(upraveno)
18. 3. 2008, 21:53
Marti, letadlo je suprovní, dala jste si na něm krásně záležet a máte perfektně nafocený postup, jste šikulka
makrap
(upraveno)
18. 3. 2008, 9:21
Děkuji vám všem moc za pochvalu Moc mě to těší .
Vlasta V.
(upraveno)
18. 3. 2008, 9:05
mluciee
(upraveno)
18. 3. 2008, 8:58
Ten je úžasný . To jde poznat, že jste si s tím dala hodně práce.
babbina
(upraveno)
17. 3. 2008, 19:02
KRÁSNÝÝÝÝÝÝÝÝ!!!!!!!!!Marti a jak děláte marcipán z těch bombonů.Byl by možný receptík,nebo odkaz na něj?Soňa
makrap
(upraveno)
17. 3. 2008, 22:24
@babbina
Soni, psala to zde nějaká maminka v receptu jako poznámku. Bohužel nevím jaká, protože si recepty kopíruju do wordu a odtud si je tisknu. Bonbóny jsem si nejprve ručně rozdělila na 2 barvy (byly dvoubarevné). Potom jsem do misky přidala na každou hrst bonbónů 1 lžičku vody a dala je do mikrovlnky, vždy 10-15 vteřin, zamíchat, až se rozpustily. Pak jsem přidala přibližně 3 lžíce cukru a 2 lžíce suš. polotuč. mléka (přesít) a trošku (tak 2 kapky) mandlového aroma a špachtlí v té misce míchala. Pokud se stále hmota táhla, tak jsem přidala trochu cukru i mléka. Až to trochu drželo pohromadě, z misky jsem vyndala na vál a ručně uhnětla hmotu (případně ještě dosypávala, nebo trochu přidala vody). Válela jsem na vále posypaném solamylem a pak jej jemně setřela suchou utěrkou. S hmotou se dělalo dobře, šla vyválet úplně natenučko a netrhala se. Tak hodně zdaru a děkuji za pochvalu , Marta
babbina
(upraveno)
18. 3. 2008, 8:14
@makrap
Marti,díky a určitě vyzkouším.Soňa
Vikyna
(upraveno)
17. 3. 2008, 15:30
úžasné, nádhera. Věrka
korivana
(upraveno)
17. 3. 2008, 13:53
aero-orion
(upraveno)
17. 3. 2008, 13:52
tak to je hezký šikovná
makrap
(upraveno)
17. 3. 2008, 13:54
@aero-orion
No to si snad ani od takové cukrářky nezasloužím, Zdeni Snažila jsem se, ale snad se to bude s časem zlepšovat (peču jen pro rodinu a potahovala jsem poprvé). Trvá mi vše hrozně dlouho, jak nejsem zvyklá, tak se se vším moc piplám
Init
(upraveno)
17. 3. 2008, 13:36
Šikulka, povedlo se vám
makrap
(upraveno)
17. 3. 2008, 13:52
@Init
Moc děkuju. Mákla jsem si, ale děti i manžel spali, tak jsem na to měla klid a ani jsem při tom moc nenadávala