(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Čokoládové věže
Potřebné ingredience
Na kolečka: 200 g čokolády na vaření. Krém: 200 ml smetany ke šlehání, 200 g bílé čokolády. Pyré: 300 g malin, 2 PL cukru krupice. Dále: 100 g borůvek.
Postup přípravy
Maliny s cukrem přivedeme k varu a přepasírujeme zrníčka. Vychladlé pyré uložíme do ledničky. (Můžeme udělat 1 den předem.)
Z papíru na pečení si nastříháme 4 pruhy o šířce 7,5 cm a délce 38 cm. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, natřeme na pruhy v asi 3 mm silné vrstvě. V tuhnoucí čokoládě vykrojíme 24 koleček a necháme úplně ztuhnout, pak obrátíme papír a stáhneme jej z koleček. (Můžeme udělat několik dní předem.)
Bílou čokoládu nasekáme nadrobno a nasypeme do misky. Polovinu smetany přivedeme k varu, zalijeme čokoládu a metličkou rozšleháme do hladka. Necháme vychladnout. Ze zbytku smetany ušleháme šlehačku a zapracujeme do čokolády. Krém necháme v ledničce ztuhnout (tuhnul mi asi 2 hodiny).
Na čokoládové kolečko nastříkáme po obvodu zdobičkou malé pusinky z krému, do středu vložíme 3 menší borůvky (koupila jsem kanadské), přiložíme druhé kolečko, nožem lehce přitlačíme, vrstvu krému a borůvek opakujeme, třetí kolečko zdobíme větší pusinkou uprostřed a velkou borůvkou. Takto si připravíme všech 8 věží a uložíme v ledničce.
Před podáváním na talířku rozlijeme malinové pyré, doprostřed umístíme věž z čokolády a dozdobíme borůvkami.
Z papíru na pečení si nastříháme 4 pruhy o šířce 7,5 cm a délce 38 cm. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni, natřeme na pruhy v asi 3 mm silné vrstvě. V tuhnoucí čokoládě vykrojíme 24 koleček a necháme úplně ztuhnout, pak obrátíme papír a stáhneme jej z koleček. (Můžeme udělat několik dní předem.)
Bílou čokoládu nasekáme nadrobno a nasypeme do misky. Polovinu smetany přivedeme k varu, zalijeme čokoládu a metličkou rozšleháme do hladka. Necháme vychladnout. Ze zbytku smetany ušleháme šlehačku a zapracujeme do čokolády. Krém necháme v ledničce ztuhnout (tuhnul mi asi 2 hodiny).
Na čokoládové kolečko nastříkáme po obvodu zdobičkou malé pusinky z krému, do středu vložíme 3 menší borůvky (koupila jsem kanadské), přiložíme druhé kolečko, nožem lehce přitlačíme, vrstvu krému a borůvek opakujeme, třetí kolečko zdobíme větší pusinkou uprostřed a velkou borůvkou. Takto si připravíme všech 8 věží a uložíme v ledničce.
Před podáváním na talířku rozlijeme malinové pyré, doprostřed umístíme věž z čokolády a dozdobíme borůvkami.
čokoládu natřeme na pruhy papíru
vykrájená kolečka můžeme uložit do ledničky
první vrstva
hotové věže
byla to výzva
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé