(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Domácí jogurt
Potřebné ingredience
2 l mléka
1 salko
1 tatra
1 jogurt
Postup přípravy
Mléko přivedeme do varu,pak necháme vychladit na 50 stupňů,přidáme salko,tatru a jogurt.Dobře promícháme a plníme do připravených misek nebo skleniček.Dáme stát na topení (teplé) asi 4 hodiny.Pokud bude řídký necháme déle.Já sundávám z topení až když je hustý,ale většinou stačí ty 4 hodiny,taky záleží jak je topení teplé.
Podle chuti můžeme přidat ovoce,kakao,marmeládu.Je hustý a dobrý.V lednici vydrží až 14 dnů
Podle chuti můžeme přidat ovoce,kakao,marmeládu.Je hustý a dobrý.V lednici vydrží až 14 dnů
Hotové dáme na teplé topení
Takhle je jogurt hustý
Tolik plných skleniček,od přesnídávek nebo tatarek.Je toho opravdu hodně.
Opravdu do plna,hotové dáme do lednice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kadzz
(upraveno)
17. 11. 2013, 9:07
dobrý den, nezhoustlo mi to..... dělala jsem podle návodu taková škoda... tak sme se na něho těšili... nechám ho v lednici... třeba se jeětě umoudří a zhoustne.....
natmeg
(upraveno)
21. 1. 2014, 16:12
@kadzz
Tak nevím, tohle se mi ještě nestalo. A jaký jste použila jogurt?
misicka85
(upraveno)
15. 7. 2013, 11:32
Dobrý den, chci zkusit jogurt podle vašeho receptu. Chtěla bych se zeptat zda a jak jej udělt v létě když nehřeje topení? A když ho budu chtít ochutit tak asi až před konzumací že
natmeg
(upraveno)
21. 1. 2014, 16:11
@misicka85
Je lepší ochucovat až před konzumací. A i v létě ho dávám na topení, jenom to pak trvá déle.
bluemoon
(upraveno)
12. 7. 2010, 20:05
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:jaké množství tatra,salko,jogurt? přeci jen se prodávají v různých ml....díky za odpověď Alča
natmeg
(upraveno)
21. 6. 2011, 11:30
@bluemoon
Dobrý den, kupuji tatra a salko 397g a jogurt 125 ml.
jitkaad
(upraveno)
6. 2. 2010, 20:38
Tak jsem se dnes do něj pustila, přesně za čtyči hodiny jsme meli perfektní jogurt moc chutná a pořád říká, že je to super bašta teď jsme povečeřeli smíchaný s grankem a paráda, mně tedy chutná i jen tak, díky za recept, určitě uděláme zas
Dada13134
(upraveno)
17. 6. 2008, 10:08
Dtěla bych se zeptat.Může se to dělat i z krabicového a nebo musí být čerstvé. Děkuji Dáda
natmeg
(upraveno)
21. 6. 2008, 8:54
@Dada13134
Já používám jenom krabicové Ať Vám chutná.
Liba33
(upraveno)
6. 1. 2011, 16:33
@natmeg
Krabicovému se snad ani nedá říct mléko
natmeg
(upraveno)
21. 6. 2011, 11:32
@Liba33
Když jsem dělala z čerstvého nebylo tak pěkně hladké a husté. Jinak máte pravdu Taky jezdíme na čerstvé mlíko