(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Valašský frgál/ 3 kusy
Potřebné ingredience
Těsto: 500g polohrubá mouka, 2ks žloutek, 125g máslo, 75g cukr moučka, 1/4l teplé mléko, 35g droždí, 1 špetka sůl, povidla hrušková posypka 200g hl.mouka 200g cukr 200 g máslo rozpuštěné
Postup přípravy
mouku,žloutek,rozpuštěné máslo,cukr,mléko,sůl smícháme dohromady
trochu teplého mléka,cukru,odebereme,přidáme droždí a necháme vzejít kvásek
cca 10 min. poté přidáme dotěsta a požádně zpracujeme těsto.Necháme cca hodinu kynout
Poté rozdělíme na 3 díly a vyválíme do tenkého kola cca 40 cm. obložíme povidly,případně tvarohen apod,..a posypeme posypkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 cca 20 minut. Dobrou chuť
trochu teplého mléka,cukru,odebereme,přidáme droždí a necháme vzejít kvásek
cca 10 min. poté přidáme dotěsta a požádně zpracujeme těsto.Necháme cca hodinu kynout
Poté rozdělíme na 3 díly a vyválíme do tenkého kola cca 40 cm. obložíme povidly,případně tvarohen apod,..a posypeme posypkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 cca 20 minut. Dobrou chuť
těsto
koláč
před pečením
po upečení
nakrájený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
14. 10. 2014, 21:49
a když je hruškový,nemá chybu