Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Angreštová buchta "ŠUP - ŠUP"

0.0
Angreštová buchta  "ŠUP  - ŠUP"

Potřebné ingredience

4 celá vejce, 30 dkg moučkového nebo krupicového cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 15 dkg tuku (rozpuštěná Hera, máslo, olej), sáček vanilkového cukru, 1 angreštový kompot i s nálevem v původním receptu jsou 2 lžíce holandského kakaa (dělám bez - část rodiny nemá ráda kakao), špetka soli, kokos či mandlové lupínky na posypání a šlehačka na ozdobu

Postup přípravy

Do mouky zamíchám prášek do pečiva a špetku soli a pak smíchám všechny ingredience včetně kompotu a naliju na plech opatřený pečícím papírem, posypu strouhaným kokosem a upeču v předehřáté troubě (160 - 180 stupňů) do růžova .... po vychladnutí buď jenom posypete moučkovým cukrem, nebo na každý kousek uděláte "bobek" z ušlehané šlehačky a na něj můžete posadit kousek ovoce ... na této buchtě se nedá nic zkazit, je vláčná a spotřebujete loňské i předloňské kompoty ... ve spíži uděláte místo pro nové ...

Lze upotřebit i čerstvý angrešt - samozřejmě zbavený stopek, bubáků... pak do těsta přidáte mléko, tak aby mělo konzistenci litého těsta ....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie