(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Angreštová buchta "ŠUP - ŠUP"
Potřebné ingredience
4 celá vejce, 30 dkg moučkového nebo krupicového cukru, 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 15 dkg tuku (rozpuštěná Hera, máslo, olej), sáček vanilkového cukru, 1 angreštový kompot i s nálevem v původním receptu jsou 2 lžíce holandského kakaa (dělám bez - část rodiny nemá ráda kakao), špetka soli, kokos či mandlové lupínky na posypání a šlehačka na ozdobu
Postup přípravy
Do mouky zamíchám prášek do pečiva a špetku soli a pak smíchám všechny ingredience včetně kompotu a naliju na plech opatřený pečícím papírem, posypu strouhaným kokosem a upeču v předehřáté troubě (160 - 180 stupňů) do růžova .... po vychladnutí buď jenom posypete moučkovým cukrem, nebo na každý kousek uděláte "bobek" z ušlehané šlehačky a na něj můžete posadit kousek ovoce ... na této buchtě se nedá nic zkazit, je vláčná a spotřebujete loňské i předloňské kompoty ... ve spíži uděláte místo pro nové ...
Lze upotřebit i čerstvý angrešt - samozřejmě zbavený stopek, bubáků... pak do těsta přidáte mléko, tak aby mělo konzistenci litého těsta ....
Lze upotřebit i čerstvý angrešt - samozřejmě zbavený stopek, bubáků... pak do těsta přidáte mléko, tak aby mělo konzistenci litého těsta ....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé