(recept
si oblíbilo 67 návštěvníků)
BANÁNOVÉ tajemství
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 4 zralé banány,4 vejce, 150g hery, 1 hrnek vody, 1 prdopeč
Na krém: 1kakaový puding+lžička solamylu, 3 lžíce cukru, 0,4l mléka a čokoládu na vaření.................
PRDOPEČ je prášek do pečiva :-)
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozpuštenou heru, přisypeme mouku s práškem do pečiva, pak přilijeme vodu a vmícháme 4 banány rozmačkané vidličkou a sníh z bílku, nalejeme na plech s větším okrajem a pečeme na 170°asi 35 minut. S banány pracujeme rychle ať nezhnědnou!!
Krém: uvaříme puding a ještě do horkého vmícháme čokoládu na vaření, po částečném zchladnutí můžete vmíchat i máslo nebo tvaroh(já dala od každého trochu)nalejeme na vychladlý korpus a dáme do lednice, ozdobíme dle fantazie.
Je to OBR mňamka!! Hlavně pak v létě je super osvěžující a ke kafíčku to nemá chybu!! Korpus je krásně vláčný a banánová chuť skvělá.....rychlovka,kterou nezklamete
Krém: uvaříme puding a ještě do horkého vmícháme čokoládu na vaření, po částečném zchladnutí můžete vmíchat i máslo nebo tvaroh(já dala od každého trochu)nalejeme na vychladlý korpus a dáme do lednice, ozdobíme dle fantazie.
Je to OBR mňamka!! Hlavně pak v létě je super osvěžující a ke kafíčku to nemá chybu!! Korpus je krásně vláčný a banánová chuť skvělá.....rychlovka,kterou nezklamete
Kdo chce dá si šlehačku...
A ještě jedno foto...
Neodolatelné...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Denisaaa
(upraveno)
28. 3. 2008, 10:43
Ahojky, buchtička je výborná. Hlavně ten krém s tvarohem je pravá pařížanka To těsto si myslím, že sem ale neměla taky nadýchané jako vy - nebo jestli ta Vaše fotka zkresluje? - Bylo od těch banánů takové hatlavější, ale dobré.
Yvia1
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:47
Včera jsem upekla, dneska už není ani kousek. Je výborná.
OLUŠ
(upraveno)
19. 3. 2008, 16:00
@Yvia1
U nás taky je hned pryč i když nejlepší je až 2 a 3 den
Yvia1
(upraveno)
18. 3. 2008, 7:15
Prosím, dává se piškot do rozehřáté trouby a ztuhne ten krém dobře? Chci dneska dělat. Díky.
OLUŠ
(upraveno)
18. 3. 2008, 7:25
@Yvia1
Ano do vyhřáté trouby a jestli máte obavu, že nestuhne, tak dejte při vaření pudingu ještě do studeného mléka lžičku solamylu, nebo přidejte do krému na závěr trochu másla ale nebojte mě stuhne opravdu vždy, vždyť už při vaření pudingu se dává míň mléka aby byl hustý a máslem nebo tvarohem na závěr nic nezkazíte jen ho ještě vylepšíte, ale přidejte pak trochu cukru...
Denisaaa
(upraveno)
17. 3. 2008, 10:51
A jsou tam ty banány cítit? Já dělala jednou něco podobného a nemile mě překvapilo, že banány pečením ztratily svou chuť
OLUŠ
(upraveno)
17. 3. 2008, 11:53
@Denisaaa
mě zase mile překvapila banánová chuť jsou tam cítit krásně
Satunka
(upraveno)
17. 3. 2008, 9:39
Co to je ten prdopeč.??
Zrušený účet
(upraveno)
17. 3. 2008, 9:42
@Satunka
prášek do pečiva taky jsem to nevěděla
Robo
(upraveno)
17. 3. 2008, 9:41
@Satunka
kypřící prášek do pečiva - taky jsem na to poprvé hleděla
Myšule
(upraveno)
17. 3. 2008, 10:31
@Robo
já tuhle univerzální zkratku používám roky