(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jáhlová kaše s jahodami
Potřebné ingredience
Jáhly, vanilkový cukr, máslo, ořechy, rozinky, mrkev, mléko, jahody
Postup přípravy
Jáhly několikrát spaříme vařící vodou. Pak dáme 2,5 x více mléka jak bylo suchých jáhel, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, velkou lžící másla . Na velmi mírném ohni vaříme až se veškeré mléko vstřebá, když se nám zdá, že je kaše příliš hustá můžeme přidat trochu mléka nebo vody a pokračovat ve vaření. Jáhly nerozvařujeme.
Osladíme dle chuti. V průběhu vaření přidáme ořechy, rozinky, nastrouhané 2 mrkve. Po dovaření přimícháme rozmačkané jahody.
Uvařenou kaši dáme na talíře, posypeme cukrem.
Osladíme dle chuti. V průběhu vaření přidáme ořechy, rozinky, nastrouhané 2 mrkve. Po dovaření přimícháme rozmačkané jahody.
Uvařenou kaši dáme na talíře, posypeme cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KattyV
(upraveno)
18. 1. 2016, 18:03
Vyzkouším.
lidare
(upraveno)
18. 1. 2016, 14:11
zkusím