Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Bezlepkový kynutý knedlík

0.0
Bezlepkový kynutý knedlík

Potřebné ingredience

480-500gr mouky Jizerka 2 lžičky soli 300ml mléka 4 lžíce oleje 2 vejce 1lžička cukru 4 lžíce burisonů nebo BL chleba 1 balíček sušeného bezl. droždí

Postup přípravy

Suroviny jsem nechala zpracovat v pekárně, ale nenechala kynout.
Po hnětení těsto vyndám na hodně pomoučněný vál a zpracovávám těsto tak dlouho,dokud nejde vytvořit knedlík, prostě přisypávám mouku,dokud se to nelepí :-).
Nechám kynout cca půl hodiny. Vařím v páře,taky cca půl hodiny jeden.
Z tohoto množství jsou dvě velké šišky knedlíků. Chutnají parádně, rozdíl od lepkových je minimální. Jen příprava je delší než klasické lekové knedlíky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ANKA100 5. 7. 2014, 5:29
Dobrý den,mohla bych se zeptat jak dlouho byste vařila ten knedlík ve vodě?
vajnarka 6. 7. 2014, 20:04
@ANKA100 ve vodě jsem ho zkoušela vařit poprvé a naposledy :-)....je hodně rozmočený a nejde ani otočit,rozpadá se...i když po vyndání z vody,když vyschl,byl parádní....vařila jsem cca 20 minut,jako normální knedlík... (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie