(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Rosol z bezinkových květů, citronů a máty
Potřebné ingredience
uvedené v postupu
Postup přípravy
Natrháme bezové květy (20) -
vložíme do nádoby a přelijeme vlažnou svařenou
vodou s kolečky ze dvou citronů.
Necháme louhovat.
Poté scedíme a odměříme vodu..
Já ji měla 1 a půl litru- dáme do kastrolu a přidáme
6 oloupaných citronů nakrájených na kousky.
Necháme vařit - až citron změkne a poté rozmačkáme šťouchadlem.
Přidáme cukr - já dala 800 g
a přípravek na marmeládu (gelfix, pektogel-
co používáte- ale trochu menší množství- děláme rosol...)
Necháte povařit, vyzkoušíte hustotu a před odstavením
přidáte asi 40 lístků máty - položte na sebe a nakrájejte na na malé proužky
a ihned odstavte- jinak by máta zhnědla...
A plníte do skleniček
A je hotovo!!!
vložíme do nádoby a přelijeme vlažnou svařenou
vodou s kolečky ze dvou citronů.
Necháme louhovat.
Poté scedíme a odměříme vodu..
Já ji měla 1 a půl litru- dáme do kastrolu a přidáme
6 oloupaných citronů nakrájených na kousky.
Necháme vařit - až citron změkne a poté rozmačkáme šťouchadlem.
Přidáme cukr - já dala 800 g
a přípravek na marmeládu (gelfix, pektogel-
co používáte- ale trochu menší množství- děláme rosol...)
Necháte povařit, vyzkoušíte hustotu a před odstavením
přidáte asi 40 lístků máty - položte na sebe a nakrájejte na na malé proužky
a ihned odstavte- jinak by máta zhnědla...
A plníte do skleniček
A je hotovo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
johnynka
(upraveno)
15. 7. 2016, 16:43
příští rok zkusím
Nadys
(upraveno)
15. 7. 2016, 17:08
@johnynka
ted jsem si říkala nadšeně že zkusím, až jsem narazila na 20 květů..
kokoska24
(upraveno)
1. 7. 2014, 21:43
Vypadá to velice zajímavě. Škoda, že bez už odkvetl. Můžu se zeptat, na co rosol používáte? Děkuji.
REDNEVAL
(upraveno)
21. 7. 2014, 12:18
@kokoska24
Hani, má moc dobrou chuť- už jsem zkoušela na ranní toasty a moooc chutná!!!...v zimě bude určitě dobrý i do čaje...